gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.01.2020 17:59:59

Miklavž na zelo težko gostovanje v Kamnik

Pred kratkim so prišli do naslova drž. prvakov (Pintarič, Bizjakova, Hafnar in Schatzeva) v tandem dvojicah, zdaj pa jih čaka ligaško tekmovanje.
psno
Skoraj dva meseca je trajal odmoru v vseh kegljaških državnih ligah. Prva se danes nadaljuje z 10. krogom.

V tem času je bilo kar nekaj državnih prvenstev. V moških tandem dvojicah sta se naslova veselila člana Ograjce Primož Pintarič in Damjan Hafnar. Srebro je odšlo v Kamnik z Mijatovičem in Starmanom, medtem ko so se dveh bronov razveselili v Tržiču. Pri ženskah so bili najbolj zadovoljni v Celju, saj sta Tia Shatz in Patricija Bizjak osvojili zlato, izkušeni Mira Grobelnik in Jožica Šeško pa bron. Tudi v tej konkurenci je naslov podprvakov odšel v Kamnik z mladima Klaro Koprivec in Teo Repnik. Drugi bron je pripadel jesenskim prvakinjam iz Miklavža. Zanj sta poskrbeli Karmen Jurančič in Poldka Pertoci.



V nedeljo pa se je končalo DP v ekipni konkurenci za mlajše člane. Pri fantih so slavili Postojnčani, kjer je bil v glavni vlogi Žiga Požar, ki je bil v prvem delu tudi eden najboljših igralcev v 1. A ligi. Naslov podprvakov so osvojili Litijani, kjer sta se izkazala brata Ivančič, bron pa je pripadel Impolu. Pri dekletih so se naslova veselile igralke Calcita, za katero so igrala dekleta, ki zelo uspešno igrajo v 1. A ligi. Enako velja tudi za ekipo Proteusa, ki ji je pripadlo drugo mesto. Bron je odšel v Pivko z igralkami, ki so sicer že vodilne igralke članske ekipe in na dobri poti, da se prebijejo v elitno ligo.



V moški elitni ligi se nam spomladi obeta ogorčen boj za naslov prvaka, saj so po jesenskem delu na vrhu kar tri ekipe z enakim številom točk. Aktualni prvaki Mariborčani, ki so na tretjem mestu, bodo gostili zelo močni Ljubelj, medtem ko bodo Kamničani domačini Ograjci iz Ljubljane. Za oba domačina bosta nasprotnika tako kar zelo nevarna. Igralci vodečega Proteusa bodo gostovali pri zadnjeuvrščenih Hrastničanih, kjer bodo veliki favoriti, vendar bodo morali odigrati maksimalno. Pomembna tekma pa bo za Konjičane, ki bodo doma gostili Triglav. Štajerci na čelu z odličnim Kirbišem se nahajajo na dnu in krvavo rabijo točke, da bodo malce lažje zadihali. Zadnja tekma bo v Gorici, kamor prihajajo Litijani. Obe ekipi se borita za končno četrto mesto, ki še vodi v Evropo.



V ženski ligi bo vodilni Miklavž odšel na izredno težko gostovanje v Kamnik. Igralke Calcita doma kažejo odlične predstave, poleg tega pa nujno potrebujejo točke v boju za Evropo. Morebitni poraz Miklavža bi lahko izkoristile igralke Proteusa, da bi se povzpele na prvo mesto, za kar bodo morale zmagati v Radljah. Zelo zanimivo bo na tekmi v Slovenski Bistrici, kamor prihajajo Celjanke. Obe ekipi sta jeseni osvojili po sedem točk. Brest bo gostil aktualne prvakinje, igralke Triglava. Na prvi tekmi so bile boljše Kranjčanke, a v trenutni situaciji je prednost na strani Cerkničank.



1. A liga – moški, 10. krog
Konjice – Triglav (14.00)
Konstruktor – Ljubelj (14.00)
Gorica – Litija (16.00)
Hrastnik – Proteus (16.00)
Calcit – Ograjca (17.00)


1. A liga – ženske, 10. krog
Impol – Celje (13.00)
Brest – Triglav (14.00)
Calcit – Miklavž (14.00)
Remoplast – Proteus (17.00)
Ljubelj – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike