reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.12.2019 08:14:53

Novo razočaranje in nov poraz Kopitarjevih kraljev

Reuters
Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL osvojili točko, potem ko so na gostovanju v Pittsburghu po izvajanju kazenskih strelov izgubili s 4:5. Med tistimi, ki so neuspešno izvajali kazenski strel, je bil tudi Kopitar.

Začetek tekme je obetal drugačen razplet. V prvem delu sta kralje iz Kalifornije v vodstvo popeljala Austin Wagner in Tyler Toffoli, a je Bryan Rust, ki sta mu asistirala Kris Letang in Jake Guentzel, v drugem delu poskrbela za izenačenje.

V tekmi polni preobratov sta Teddy Blueger in Jack Johnson v tretjem delu domače popeljala celo v vodstvo s 4:2. Izid je bil tak še pet minut pred koncem, ko je znižal Kyle Clifford, Michael Amadio pa je tri minute in pol pred koncem tekme poskrbel za izenačenje.

Že pred tem je imel priložnost za znižanje tudi Kopitar, ki je osem minut in pol pred koncem tekme prvič zgrešil kazenski strel.


Podaljšek ni prinesel spremembe, pri izvajanju kazenskih strelov pa sta blestela oba vratarja. Med osmimi strelci je zadel le Rust in s tretjim golom na tekmi poskrbel za veselje domačih navijačev in dve točki pingvinov.

Pittsburgh je dobil že peto od zadnjih šestih tekem, vse bolj pomemben pa v ekipi postaja Rust, ki je že v četrtek odločil podaljšek.

"Seveda se trudim, da bi bil vsak dan boljši, a na tekmah trenutno tudi prav uživam," je recept za uspehe izdal Rust.

Blestel pa je tudi domači vratar Tristan Jarry, ki je zbral kar 38 obramb. Podatek zgovorno priča o nevarnosti pred njegovimi vrati, saj je Jonathan Quick na nasprotni strani v statistiko dodal "le" 23 novih obramb.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike