hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 28.11.2019 11:05:48

Kralji spomnili na najboljše čase, Kopitarju nova točka

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani Staples Center visoko, s 4:1 premagali New York Islanders. Dustin Brown in Alex Iafallo sta vsak dosegla gol in podajo, tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar je s podajo spet v statistiko vpisal točko, skupaj jih ima to sezono že 27. Vratar Jonathan Quick je zbral 24 obramb.

Izkazala sta se še Jeff Carter z golom z igralcem več na ledu, in Matt Roy z golom, kralji pa so prišli do pete zmage na zadnjih osmih tekmah. Kljub slavju proti ta čas četrti ekipi lige, Islanders imajo 34 točk, so kralji na 30., predzadnjem mestu v ligi. Imajo 20 točk, toliko kot New Jersey, ki je mesto pred njimi, s 17 točkami je zadnji Detroit.

Edini zadetek za otočane je dosegel Derick Brassard. Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo gostovali pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.

Rdeča krila so na domačem ledu v Detroitu kar z 0:6 izgubila proti ekipi Toronto Maple Leafs, ki je sredi prvenstvene lestvice.



Na njenem čelu je moštvo Boston Bruins po zmagi z 2:1 v gosteh nad Ottawo Senators. Boston je zmagal petič v nizu, na zadnjih devetih tekmah pa je dosegel najmanj točko. Tako kot Boston ima 37 točk tudi drugouvrščena ekipa Washington Capitals, ki je v ameriški prestolnici ob 37 obrambah Bradena Holtbyja s 4:3 odpravila Florido Panthers.

Ruski zvezdnik Jevgenij Malkin je dosegel pet točk z goloma in s tremi podajami prvič po marcu 2012 za zmago Pittsburgh Penguins nad Vancouver Canucks z 8:6. Pittsburgh je še v tretji tretjini zaostajal za tri gole, nato pa so domači pripravili popoln preobrat, ki ga je z odločilnim zadetkom tri minute in šest sekund pred koncem kronal Kris Letang.

Poleg Malkina sta se v napadu s po štirimi točkami izkazala še Jake Guentzel, imel je po dva gola in podaji, ter Bryan Rust, ki je dosegel zadetek in tri asistence.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike