volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.10.2019 18:57:56

Vse je premagala PETNAJSTLETNICA! Za obe SLOVENKI usodno isto mesto!

Predzadnja tekma sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Xiamenu je minila brez slovenskih stopničk.

Janja Garnbret je z višino 37+ osvojila četrto mesto, Lučka Rakovec, ki je padla na istem gibu, je slovenske nastope v finalu zaokrožila s šestim mestom. Zmagala je 15-letnica iz Južne Koreje Čehjun Seo, ki je s četrto zaporedno zmago tekmo pred koncem osvojila tudi svoj premierni seštevek sezone svetovnega pokala v težavnosti.

Garnbretova, za katero je sanjska sezona, ni nadaljevala niza in ostaja pri treh zaporednih skupnih zmagah v seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Dvajsetletnica je sicer letos osvojila svoj premierni seštevek svetovnega pokala v balvanskem plezanju s šestimi zmagami, na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju na Japonskem pa je kot prva na istem prvenstvu postala svetovna prvakinja v treh različnih disciplinah  težavnosti, balvanih in kombinaciji.

V finalu so kar tri plezalke splezale do vrha smeri, mesta na stopničkah pa so si razdelile na podlagi polfinalnih dosežkov. Korejski najstnici je pripadla zmaga, druga je bila Japonka Akijo Noguči, tretja še ena Korejka Džain Kim.

Tretja slovenska polfinalistka Mia Krampl je osvojila 24. mesto.


Tudi v moškem finalu so vrh osvojili trije tekmovalci, ki so si tako kot ženske razdelili mesta na stopničkah na podlagi polfinala. Med moškimi je slavil Čeh Adam Ondra, drugo in tretje mesto pa sta osvojila tekmovalca z Japonske Taisei Homa in Tomoa Narasaki.

Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci Anže Peharc in Jernej Kruder sta tekmovanje končala v soboto v kvalifikacijah na 27. oziroma 31. mestu.

Sezona svetovnega pokala se bo končala naslednjo nedeljo na Japonskem v Inzaiju, ko bodo znani tudi vsi udeleženci olimpijskih kvalifikacij, ki bodo konec novembra v Toulousu.

V Toulouse sta že uvrščeni Rakovčeva in Kramplova, trenutno peta oziroma deveta v skupnem seštevku kombinacije, Kruder in Peharc sta trenutno na repu uvrščenih na 18. oziroma 19. mestu. Garnbretova, ki je na prvem mestu v seštevku kombinacije, si je olimpijsko vozovnico priplezala že avgusta v Hačiodžiju.

Kruder si je sicer nekoliko priprl olimpijska vrata, saj se na Japonsko ne bo odpravil.

Članki iz rubrike