reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.05.2019 09:12:12

Hokejisti St. Louisa prvič po letu 1970 v finalu NHL

Reuters
Hokejisti Saint Louis Blues so se četrtič v klubski zgodovini uvrstili v veliki finale severnoameriške lige NHL, a obenem prvič po letu 1970. Ekipa iz Missourija, ki še nikoli ni osvojila Stanleyjevega pokala, je na šesti tekmi finala zahodne konference proti San Jose Sharks zmagala s 5:1 in s skupnim izidom 4:2 v zmagah napredovala v finale.

Med strelce za gostitelje so se vpisali David Perron (2. minuta), Vladimir Tarasenko (17.), Brayden Schenn (33.), Tyler Bozak (54.) in Ivan Barbašev (58.), Ryan O'Reilly pa je za tretjo zaporedno zmago St. Louisa prispeval tri podaje. Domači vratar Jordan Binnington je zbral 25 obramb.

"To je neverjetno," je dejal napadalec Pat Maroon po zmagi: "To mesto je tako dolgo čakalo na takšen uspeh. A čakajo nas še štiri zmage. Zdaj moramo še naprej igrati v tem slogu."



Dylan Gambrell je dosegel edini gol za morske pse, ki so igrali brez poškodovanih Erika Karlssona, Tomaša Hertla in Joeja Pavelskega, vratar Martin Jones pa je zbral 14 obramb.

V finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal se bodo hokejisti St. Louis Blues pomerili z Boston Bruins; prva tekma velikega finala je na sporedu v ponedeljek.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike