Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.04.2019 07:55:17

Sedem tekem in dva podaljška, a na koncu BRIDEK KONEC za zvezdnika OVEČKINA

Aleksander Ovečkin
Hokejisti Washington Capitals, branilci Stanleyjevega pokala, so letos nastope v končnici severnoameriške lige NHL končali že v prvem krogu. Na domačem ledu so Aleksandra Ovečkina in druščino na odločilni sedmi tekmi po dveh podaljških izločili Carolina Hurricanes, ki so v Washingtonu slavili s 4:3. Junak večera je bil Brock McGinn.

Capitals so pred domačimi navijači izgubili odločilno sedmo tekmo prvega kroga končnice vzhodne konference, čeprav so na tekmi vodili z 2:0, nato pa še s 3:1, a gosti iz Raleigha niso popustili, potem ko je najprej proti koncu druge tretjine zadel Teuvo Teravainen, na začetku tretje pa za izenačenje še Jordan Staal.

Junak večera pa je bil McGinn, ki je odločilni zadetek in s tem preboj v četrtfinale končnice NHL dosegel po 11 minutah igre v drugem podaljšku.

Hokejisti iz prestolnice že vse od leta 2013 niso nastopov končali že v prvem krogu končnice.

"Dali smo vse od sebe, a niso naredili tistega, kar bi morali, v odločilnih trenutkih nismo igrali tako, kot smo se dogovorili, težko nam je," je po tekmi dejal kapetan prvakov in strelec Washingtona Ovečkin.


"To je še toliko večji udarec za nas, glede na to, da smo lani osvojili ligo NHL," je priznal ruski zvezdnik, ki je junija pred letom dni popeljal Capitals do prvega naslova v klubski zgodovini.

Tudi lanski finalisti tekmovanja za Stanleyjev pokal, Vegas Golden Knights, so letos nastope v končnici končali v prvem krogu, potem ko so jih na odločilni tekmi po podaljšku izločili San Jose Sharks.

Carolina Hurricanes bodo prvič po letu 2009, na zadnje, ko so se sploh prebili do playoffa, nastopili v četrtfinalu lige NHL. V konferenčnem polfinalu jih čakajo spočiti New York Islanders.

V drugem polfinalu vzhodne konference se bosta pomerila Boston in Columbus, na zahodu pa bosta dvoboja San Jose - Colorado in St. Louis - Dallas.

Prvi krog končnice 2019 je bil usoden tudi za glavne favorite, hokejiste Tampa Bay Lightning in Calgary Flames, najboljši ekipi vzhodne in zahodne konference po rednem delu prvenstva NHL.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike