Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 16.03.2019 21:31:15

ACH Volleyju devetič srednjeevropska liga

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v Pliberku osvojili drugo letošnjo lovoriko. Po zmagi v slovenskem pokalu so še devetič v zgodovini postali zmagovalci srednjeevropske lige, potem ko so v finalu s 3:0 (17, 23, 15) premagali branilca naslova, domače moštvo Posojilnice Dob.

* Dvorana Jufa Arena, gledalcev 1000, sodnika: Schimpl (slovaška), Tillmann (Madžarska).
* ACH Volley: Kovačič, Purič 3, Pavlović 3, Satler, Brulec 1, Đirlić 13, Okroglič, Mantha 1, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 6, Polujan 11.
* Posojilnica Dob: Landfahrer 1, Hruška, Steiner, Stelmach Kacper, Franetovich 3, Pušnik, Keel 1, Mihajlović 16, Tröthann, Kök 7, Grabmüller 3, Kasnik.

Odbojkarji ACH Volleyja so v Pliberku osvojili drugo letošnjo lovoriko. Po zmagi v slovenskem pokalu so še devetič v zgodovini postali zmagovalci srednjeevropske lige, potem ko so v finalu gladko premagali branilca naslova, domače moštvo Posojilnice Dob.

Do zmage proti ekipi slovenskega trenerja Matjaža Hafnerja, ki jo je v rednem delu na domačem igrišču premagala, to je bil tudi edini poraz slovenskih prvakov, so prišli nekoliko lažje, kot so mnogi pričakovali. Bržkone je bila za končni rezultat odločilna končnica drugega niza, pred katero so Ljubljančani zaostajali 19:22, a se s delnim izidom 4:0 rešili, nato pa izkoristili že prvo zaključno žogo.

To je bil tudi edini niz, v katerem sta bila tekmeca izenačena, v prvem in tretjem pa je ACH povedel že na začetku, prednost pa zanesljivo držal vse do konca oziroma jo le še večal.


"Želim videti željo po zmagi, že ko stopimo skozi vrata dvorane," je pred tekmo dejal gostujoči trener Matija Pleško. In sodeč po začetku se mu je želja tudi uresničila. Njegovi varovanci so začeli odlično, na roko mu je šlo tudi nerazpoloženost domačih igralcev, ki so v avstrijskem polfinalu imeli kar precej dela in so bili zagotovo bolj utrujeni od tekmecev. Z odličnimi servisi Andrije Vilimanovića so Ljubljančani takoj povedli s petimi točkami razlike, nato pa zanesljivo igro niz pripeljali do konca.

Tudi v drugem nizu so na začetku povedli s 7:4, toda nato so domači začeli kazati znake izboljšanja, na deseti točki tekmece ujeli, nato pa nekajkrat prišli v vodstvo. A končnica je pripadla gostom, ki so tako povedli z 2:0.

Kot da bi izgubljeni niz vzel voljo domačim igralcem, še preden so se dobro zavedali, so Slovenci povedli s 6:1. Zanesljiv sprejem je Ljubljančanom omogočil dobre napadalne akcije, ki so jih večinoma tudi uspešno zaključevali. Na drugi strani so bili Avstrijci nerazpoloženi, ko so zaostali za devet točk, je bilo že jasno, da bodo morali predati pokal.

Pri Ljubljančanih je bil s 13 točkami najučinkovitejši Petar Đirlić, pri gostiteljih jih je Matej Mihajlović, eden štirih Slovencev pri Posojilnici Dobu in še lani član ljubljanske ekipe, dosegel 16.

Kamničani tretji v srednjeevropski ligi
Odbojkarji Calcita Volleyja so zasedli tretje mesto. V dvoboju zanj so premagali avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel s 3:1 (21, -23, 16, 23).
Z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec slovenske ekipe Dimitrij Babkov, Andrej Štembergar Zupan jih je dosegel 14.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike