reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.02.2019 09:20:11

Kopitarjeva ekipa izgubila tretji dvoboj v nizu

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL po kazenskih strelih doma s 3:4 klonila v dvoboju z Vancouver Canucks in izgubila tretjič v nizu; slovenski zvezdnik Anže Kopitar je trikrat sprožil na gol, vendar ni dosegel točke, zgrešil je tudi kazenski strel po koncu tekme, ko je dvoboj odločil Brock Boeser.

Boeser je zadel tudi sredi druge tretjine, ko je Vancouver povedel z 2:1, po golu Eliasa Petterssona pa so gostje v 13. minuti vodili tudi z 1:0. Austin Wagner je le osem sekund pozneje izenačil na 1:1, Michael Amadio pa v 13. minuti druge tretjine na 2:2. Alec Martinez je sredi druge tretjine domači vrsti zagotovil vodstvo s 3:2.

Adam Gaudette pa je minuto in 38 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, v katerem pa ni bilo gola. Ilija Kovalčuk in Pettersson sta v kazenskih strelih dosegla prva gola, po izenačenju je nato streljal Kopitar, a je Jacob Markstrom (35 obramb) njegov strel ubranil, Jonathan Quick (24 obramb) pa je nato klonil po šestem strelu, ki ga je na njegova vrata usmeril Boeser.


Kralji so tako še vedno zadnji v zahodni konferenci. V tej je pri vrhu Winnipeg, ki je tokrat izgubil (prvič po rednem delu po desetih tekmah), in sicer doma s 4:1 proti Coloradu. Po 75 točk imata na zahodu ob Winnipegu tudi Calgary, ki je po kazenskih strelih z 2:3 izgubil pri Floridi, in San Jose, ki je z 1:5 izgubil proti Washingtonu. Pri slednjem je Aleksander Ovečkin dosegel 39. gol sezone, s čimer je prvi strelec lige, dodal je še podajo, T.J. Oshie pa je prispeval dva gola in podajo. Točko manj ima Nashville, ki je s 3:1 odpravil Montreal.

V vzhodni konferenci prednjači Tampa Bay z 90 točkami, ki se je s 6:0 znesla nad Dallasom, Steven Stamkos je dal dva gola in podajo, Nikita Kučerov, vodilni v ligi po točkah, pa gol in tri podaje. Sledi ji Toronto, ki je v gosteh premagal Vegas s 6:3. Junak tekme je bil Auston Matthews z dvema goloma.

New York Islanders, tretji na vzhodu, so s 3:0 slavili pri Columbusu, pri čemer je Casey Cizikas zadel dvakrat, na preostalih tekmah pa je Detroit s 3:2 ugnal Ottawo (Andreas Athanasiou dva gola za Detroit), Chicago s 5:2 New Jersey (Patrick Kane gol in dve podaji, skupno s 85 točkami na drugem mestu med strelci), St. Louis pa v gosteh s 4:0 Arizono. Vladimir Tarasenko je zadel dvakrat.

Izidi
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks       3:4 (kazenski streli)
(Anže Kopitar trije streli v 25:33 min. za Los Angeles)
San Jose Sharks - Washington Capitals       5:1
Florida Panthers - Calgary Flames           3:2 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - New York Islanders  0:3
Detroit Red Wings - Ottawa Senators         3:2
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars          6:0
Nashville Predators - Montreal Canadiens    3:1
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche          1:4
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils      5:2
Arizona Coyotes - St. Louis Blues           0:4
Vegas Golden Knights - Toronto Maple Leafs  3:6
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike