Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 06.02.2019 07:49:37

MOJSTER ANŽE! Kralji na krilih Kopitarja do visoke zmage, nov mejnik Ovečkina

Reuters
Slovenski zvezdnik odlično razpoložen.

Hokejisti Los Angeles Kings se na vzhodni obali ZDA dobro znajdejo. Potem ko so po podaljšku premagali New York Rangers, so se znesli še nad New Jersey Devils in slavili s 5:1. Tyler Toffoli, ki je dosegel odločilni gol proti rangerjem, je zadel dvakrat v razmaku 35 sekund v zadnji tretjini, slovenski as Anže Kopitar pa je k zmagi dodal tri podaje.

Kralji so v velikem slogu - tekma je bila izenačena na 1:1, dokler niso dosegli treh zadetkov v prvih slabih dveh minutah tretje tretjine, pri čemer je ključno vlogo odigral Kopitar - prišli do tretje zmage na zadnjih štirih tekmah. Po enkrat so se med strelce vpisali še Adrian Kempe, Dion Phaneuf in proti svoji nekdanji ekipi tudi Ilija Kovalčuk, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb.

Edini gol za gostitelje je dosegel Pavel Zacha, domači vratar je zaustavil 20 strelov. "To, da smo lahko tretjo tretjino začeli z igralcem več, je bila priložnost, ki je niso želeli zapraviti. Šli smo v igro z načrtom in se ga tudi držali. Kopitar me je lepo našel in uspelo mi je. Le dve minuti smo potrebovali, da smo vzeli tekmo v svoje roke," je slovenskega soigralca pohvalil prvi strelec Toffoli.

Kralje naslednje gostovanje čaka v četrtek, ko se bodo pomerili s Philadelphia Flyers.

V Washingtonu je Aleksander Ovečkin prehitel rojaka Sergeja Fedorova po številu doseženih točk v rednem delu v Rusiji rojenega hokejista in pomagal k zmagi prestolnikov nad Vancouvrom s 3:2.

Podaja Ovečkina pri golu T.J.-ja Oshieja v prvi tretjini je bila dovolj, da je prehitel Fedorova in prišel do 1180 točk v 14 sezonah NHL. Triintridesetletni kapetan Washingtona je rekord dosegel na svoji 1055. tekmi, kar je 193 tekem manj, kot jih je potreboval Fedorov.

Ovečkin je že davno presegel tudi njegov rekord po številu doseženih zadetkov - zbral jih je 644 (in 536 podaj).

"Ko se pridružiš ligi NHL, imaš sanje, da bi dosegel gol ali dva. Da postaneš številka 1, pa je enostavno neverjetno," je dejal Ovečkin, ki je lansko sezono popeljal Capitals do prvega naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal. To sezono je s 37 goli vodilni v NHL.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike