Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
1 30.01.2019 09:32:11

BIZARNO: Debitiral v ligi NHL, izzval pretep, starša na tribuni pa ŠOKIRALA Ameriko! (video)

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL so bile vse torkove tekme izenačene in negotove, na koncu pa so se na vseh veselili gosti. Winnipeg Jets, drugouvrščena ekipa zahodne konference, je po streljanju kazenskih strelov s 4:3 ugnala Boston, Buffalo je bil s 5:4 boljši od Columbusa, Philadelphia pa z 1:0 od New York Rangers.

Winnipegu je veselje v Bostonu zagotovil Kyle Connor. Najmrej je z goloma v razmaku 34 sekund zaostanek z 1:2 spremenil v vodstvo, nato pa je v podaljšku, ki ga je domačim s svojim drugim golom na tekmi zagotovil Patrice Bergeron, edini zadel še kazenski strel, ta je gostom zagotovil zmago. Zanjo ima s 36 obrambami veliko zaslug tudi vratar Connor Hellebuyck. Pri domačih sta pri vseh golih sodelovala David Pastrnak in Brad Marchand, prvi je v statistiko vpisal gol in dve podaji, drugi pa tri podaje.

"Danes sem imel nekaj srečnih posredovanj. To lahko priznam. A bil sem tudi dobro razpoložen, toda brez razigranih soigralcev nam to ne bi uspelo," je po zmagi dejal Hellebuyck.

Trent Frederic je za domačo ekipo debitiral v prvenstvu NHL, prvič v karieri pa je sprovociral tudi pretep v drugi tretjini. Frederic in Brandon Tanev sta se ločila od skupine hokejistov, ki se je prerivala, in nadaljevala pretep ena-na-ena brez rokavic, za kar so navijači Bostona mladega hokejista nagradili z navdušenim aplavzom, najbolj glasna pa sta bila njegova starša, ki sta sina spodbujala in si na tribunah izmenjala "petko", ko je moral Frederic v slačilnico.


"Na led nisem šel z namero po pretepu, a se je kar zgodilo," je po tekmi z rameni skomignil Frederic.

V Columbusu je tekmo odločil Conor Sheary, ki je v tretji minuti zadnje tretjine dosegel končni izid 5:4. Buffalo se je z zmago prebil na deveto mesto v vzhodni konferenci, za osmim, ki še vodi v končnico in na katerem je za zdaj Pittsburgh, zaostaja za dve, za sedmim, tega drži prav Columbus, pa tri.

"Take zmage štejejo dvojno. Zmagali smo proti neposrednemu tekmecu, ki bi nam v primeru zmage ušel. Res veliki točki," je bil zadovoljen strelec odločilnega gola, ki je vknjižil še eno podajo. Gol in asistenco je v njegovi ekipi prispeval tudi Evan Rodrigues.

Na tekmi v New Yorku je že v drugi minuti goste v vodstvo popeljal Oskar Lindblom. Mnogi so v nadaljevanju pričakovali veliko golov, a so se zmotili, mreži sta do konca tekme mirovali. Za to ima veliko zaslug gostujoči vratar Anthony Stolarz, za svojo prvo tekmo brez prejetega gola v sezoni in drugo v karieri je ubranil 36 strelov. Za Philadelphio je bila to peta zaporedna zmaga, takega niza v sezoni še ni imela. Toda končnica je še vedno precej oddaljena, za Pittsburghom zaostaja deset točk.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike