Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.01.2019 09:16:03

Juuse Saros ob zmagi Nashville Predators zbral 47 obramb

V severnoameriški hokejski ligi NHL so hokejisti Nashville Predators prišli do minimalne zmage z 2:1 na gostovanju pri lanskem finalistu moštvu Vegas Golden Knights. Eden ključnih mož ob zmagi je bil vratar gostov Juuse Saros, ki je zbral 47 obramb in s tem postavil svoj rekord.

Domači so povedli v prvi tretjini preko Maxa Paciorettyja, gostje pa so rezultat spreobrnili na začetku druge tretjine, ko so v razmaku treh minut dvakrat zadeli, najprej je izid izenačil Ryan Johansen, končni izid pa je v 23. minuti postavil Nick Bonino. Vegas je izgubil še tretjo od zadnjih štirih tekem in je peti na zahodu, Nashville je mesto pred njim.

Washingotn Capitals, prvaki lige, so s 3:6 izgubili na gostovanju pri Toronto Maple Leafs, kar je njihov sedmi zaporedni poraz. Aleksander Ovečkin je v drugi tretjini Washington povedel v vodstvo z 2:1 ter tako dosegel svojo 1179. točko v ligi NHL. S tem se je izenačil s Sergejem Fedorovom, ruskim hokejistom z največ točkami v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Potem pa so domačini vzeli stvari v svoje roke, zadeli petkrat, medtem ko so gostje le še enkrat, in zmagali. S tremi goli in podajo je izstopal Nazem Kadri.

"Mislim, da smo vsi naredili preveč napak. Poznamo sistem, ta deluje, a se trudimo narediti preveč. Zdaj potrebujemo premor. Vzeli si ga bomo, se sprostili, uživali čas z družino in prijatelji ter se vrnili pripravljeni na nadaljevanje," je po tekmi dejal ruski zvezdnik Ovečkin.


Do minimalne zmage z 2:1 so prišli tudi hokejisti Montreal Canadiens, ki so doma premagali Arizono Coyotes. Kanadčanom je peto zmago v zadnjih šestih tekmah z golom v zadnji tretjini zagotovil Mike Reilly. Vratar Montreala Carey Price pa je ob 2000 domači zmagi zbral 30 obramb.

Slabe štiri minute pred koncem tekme je bilo videti, da so gostje izenačili preko Alexa Galchenyuka, ki je lani poleti prestopil iz Montreala v Arizono, a je bil gol naknadno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Domači trener Claude Julien je zahteval pogled posnetka, kar se mu je obrestovalo.

"To je bilo zelo pomembno. S klopi se ni dobro videlo. Fantje na ledu so rekli, da bi lahko bil prepovedan položaj, ampak trener je bil očitno pozoren, videl je prav in to je je takoj naredilo razliko," je po tekmi dejal kapetan Montreala Shea Weber.

Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja prihodnja tekma čaka šele februarja, saj bo konec tedna v ligi premor zaradi tekme vseh zvezd.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike