Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.01.2019 08:40:40

Tampa presenetljivo klonila v New Yorku, Anaheim nadaljuje črn niz

New York Islanders
Reuters
Hokejisti New York Islanders so v severnoameriški ligi NHL pobrali imeniten skalp in na domačem ledu v Brooklynu kar s 5:1 premagali najboljšo ekipo prvenstva, Tampa Bay Lightning. Casey Cizikas in Cal Clutterbuck sta vsak k zmagi prispevala po gol in podajo, nemški vratar Thomas Greiss pa je zaustavil 38 strelov.

Po enkrat so se med strelce za gostitelje vpisali še Brock Nelson, novinec Devon Toews in Josh Bailey, otočani pa so že v uvodnih petih minutah tekme s tremi goli napolnili vrata Tampe, nato pa so prišli še do enajste zmage na zadnjih 14 tekmah.

Tampa, vodilna ekipa lige NHL po številu zmag (35), točk (72) in zmag v gosteh (16), je po rednem delu izgubila šele devetič to sezono, a še drugič na zadnjih petih tekmah.

"Da se spoprimeš z najboljšo ekipo lige in jo zaustaviš pri le enem zadetku, je res nekaj neverjetnega. In veliko pove o naši dobri igri v obrambi, vratarjih, pa tudi napadalcih, saj smo ob tem dosegli kar pet golov. Res smo prišli do velike zmage, dobili smo zagon in na tem moramo graditi naprej," je po odmevni zmagi dejal Cizikas.

Za goste je edini gol dosegel Ryan McDonagh, vratar Andrej Vasilevskij je zbral 23 obramb. "Težko se je pobrati pri zaostanku z 0:3 v tej ligi. Igrali smo se z ognjem in se tokrat opekli," je dejal trener Tampe, Jon Cooper.


Črn niz nadaljuje Anaheim. V Winnipegu je izgubil že 11. zaporedno tekmo, domači so bili po podaljšku boljši s 4:3. Enajst sekund pred iztekom dodatnih minut je dvoboj odločil Bryan Little.

Finec Sebastian Aho je bil najzaslužnejši za novo zmago Caroline, ki je s 6:3 ugnala Nashville in ostaja v stiku z ekipami, ki se potegujejo za uvrstitev v končnico. Dosegel je tri gole, na drugi strani je bil Šved Filip Forsberg uspešen dvakrat.

Pravi festival golov so videli gledalci v Columbusu, kjer so gostitelji premagali New York Rangers kar s 7:5. Dva gola je k zmagi prispeval Nick Foligno, ki je slabi dve minuti pred koncem postavil končni izid in potrdil zmago svoje ekipe. Pri New Yorku je bil dvakrat natančen Marc Zuccarello.

Tako kot New York Islanders je s 5:1 zmagal tudi Vancouver, boljši je bil od Floride, ki je zabeležila šesti zaporedni poraz. Še bolj prepričljiv je bil Calgary, s 7:1 je nadigral Arizono, kar je bila že njegova peta zmaga v nizu. Mark Giordano je odigral svojo 800. tekmo v NHL, jubilej pa je kronal z dvema goloma in podajo, dva gola je dosegel tudi Matthew Tkachuk.

Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so bili tokrat prosti; naslednja tekma jih čaka v sredo, ko bodo gostovali v Minnesoti.

Izidi
Carolina Hurricanes - Nashville Predators  6:3
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks              4:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - New York Rangers   7:5
Vancouver Canucks - Florida Panthers       5:1
New York Islanders - Tampa Bay Lightning   5:1
Calgary Flames - Arizona Coyotes           7:1
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike