stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 13.01.2019 11:24:25

Uspešna vrnitev Zupinove po poškodbi

Grega Wernig
Agata Zupin (Kamnik) se je po poškodbi, ki ji je preprečila nastopanje v večjem delu lanske atletske sezone, uspešno vrnila na tekmovalne steze na dvoranskem mitingu v Ljubljani. V teku na 60 m je zmagala s 7,58 sekunde.

Druga je bila Vladiskava Tuhaj (Mass) 7,70, tretja pa Nika Glojnarič (Brežice, 7,77). Slednja je bila prepričljivo najboljša na 60 m ovire (8,57). Neja Filipič (Mass) je v skoku v daljino edina presedla šest metrov (6,10 m), Petra Koren (Kronos) pa je v troskoku slavila z 12,56 m. Med atleti je Enej Leban (Gorica) na 60 m edini tekel pod sedmimi minutami (6,93).

Dvajsetletna slovenska članska rekorderka Agata Zupin je zaradi poškodbe tetive ene od treh zadnjih stegenskih mišic na desni nogi med drugim odpovedala nastopu lanskem na evropskem prvenstvu v Berlinu. Predlani je bila evropska mladinska podprvakinja na 400 m ovire in se je uvrstila v polfinale članskega svetovnega prvenstva (21. mesto).



"Dejala sem si, da moram poskusiti, kako bo šlo že zelo zgodaj v zimski sezoni. Sedaj sem po nastopu zelo zadovoljna, po tako hudi poškodbi, ker lahko šele dober mesec normalno treniram. Tekma je namreč dobro pokazala, da nisem izgubila veliko hitrosti, a mora dobiti še občutek za tek," je povedala za STA.

Orisala je tudi cilje za letošnje leto: "Konec prihodnjega tedna bom nastopila na dvoranskem sredozemskem tekmovanju za mlajše člane, tekla bom na 400 m. Nimam še načrtov za dvoransko sezono, tudi ne za dvoransko EP marca v Glasgowu. Vesela bom norme; če ne bo šlo, pa ne bom silila z glavo skozi zid. Pomembnejša bo sezona na prostem, da bo noga zdrava. Želim popraviti osebne rekorde in si želim, da bi vso sezono ostala zdrava. Od treningov potem tekem pa bo odvisno, kakšni bodo načrti za člansko SP v Dohi."

Značke: atletika, slovenija

Članki iz rubrike