Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.01.2019 07:59:53

Kopitar DVAKRAT PODAL in SLAVIL

Profimedia
Peta zmaga kraljev na zadnjih šestih tekmah.

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL gostovali v Koloradu in se na Silvestrovo veselili tesne zmage s 3:2 po podaljšku. Odločilni gol je po 54 minutah dodatka dosegel Dustin Brown. Blestel je tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je strelsko statistiko dopolnil z dvema podajama za gol.

Kopitar je bil podajalec v 27. minuti, ko je kralje v vodstvo popeljal Drew Doughty in v 33., ko je za 0:2 zadel Sean Walker. Gostitelji so se približali v 41., ko je znižal Nathan MacKinnon, minuto in 50 sekund pred koncem pa je upanje na preobrat navijačem vrnil Carl Soderberg in izenačil na 2:2. V podaljšku se je sreča nato vendarle nasmehnila ekipi edinega slovenskega igralca v ligi.

Los Angeles je po slabem uvodu v sezono tik pred novim letom zaigral kot prerojen in na šestih tekmah dosegel pet zmag. Kralji so s 35 osvojenimi točkami sicer še vedno zadnja ekipa zahodne konference, a so ujeli vsaj Phildelphio, zadnjo na vzhodu. Od končnice so oddaljeni devet točk, to pa bodo skušali spremeniti že danes, ko jih čaka gostovanje v "igralniški Meki" Las Vegasu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike