zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

sta
sta
0 31.12.2018 08:57:58

Slab začetek sezone za slovenski tenis

Aljaž Bedene
Reuters
Slovenski teniški igralci oziroma igralke še čakajo na prvo zmago v novi sezoni. Po porazu Kaje Juvan v kvalifikacijah Aucklanda so se v uvodnih krogih poslovili še Aljaž Bedene, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupovič.

Aljaž Bedene, ki se je v novo sezono podal z novim trenerjem, Gorazdom Gavrilovom, je v prvem krogu turnirja v Brisbanu z nagradnim skladom 590.000 dolarjev naletel na 18. igralca sveta, 28-letnega Miloša Raonića iz Kanade, in gladko izgubil s z 0:6 in 3:6.

Ljubljančan se zdaj seli v Sydney, sredi januarja pa ga čaka prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.


V Aucklandu sta poleg Juvanove sezono začeli tudi Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Zidanškova je morala priznati premoč 20-letni Slovakinji Viktorii Kuzmovi, 50. igralki sveta, ki je slavila s 6:2 in 7:6, Hercogova pa se bo jutri pomerila s tretjo nosilko, 32-letno igralko Su Wei Hsieh s Tajvana, 28. igralko lestvice WTA.

Dalila Jakupovič je za uvodni turnir sezone izbrala kitajski Shenzhen (750.000 dolarjev), v prvem krogu pa je imela za tekmico 24-letno Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo, 73. igralka lestvice WTA, ki je zmagala 6:3, 6:4.

Ob Hercogovi imata možnost popraviti slab slovenski štart v sezono še Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Igralki, ki nastopata le med dvojicami, sta v Aucklandu in se v novo sezono podajata z novima partnerkama. Klepačeva bo poskusila s Čehinjo Lucio Hradecko, Srebotnikova pa z Američanko Raquel Atawo.

Značke: tenis, bedene

Članki iz rubrike