profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.12.2018 09:43:07

Kralji še naprej ostajajo povsem na repu lige NHL

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings ostajajo povsem na repu razpredelnice v severnoameriški ligi NHL. Davi so izgubili v Staples Center, od njih so bili boljši igralci iz Arizone, ki so slavili z 2:1. Kapetan kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku domačih, ki ga je v 55. minuti dosegel Alec Martinez.

Za kojote sta zadela Lawson Crouse v prvi in Nick Schmaltz v drugi tretjini. Razglašeni kralji niso našli recepta za obrambe čuvaja mreže gostujočega moštva Adina Hilla, ki je zaustavil 25 strelov domačih hokejistov na gol. Domači vratar Jonathan Quick je zbral 18 obramb.

"Če bi med celotno tekmo igrali na način, kot smo to storili v zadnjih sedmih minutah, potem bi se lahko nadejali dobremu izidu. Na naslednjih tekmah bo potrebno pokazati veliko več skozi celotno srečanje," je bil po 17 porazu v tej sezoni redkobeseden Hrušičan v dresu kalifornijske ekipe.

Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo gostil New Jersey.

V noči na sredo je bilo na sporedu še devet tekem, dve od njih sta epilog doživeli po koncu rednega dela. Toronto je v podaljšku slavil v Buffalu s 4:3, Tampa Bay pa je po kazenskih strelih zmagala v Detroitu s 6:5.

Florida je na domačem ledu visoko premagala Boston s 5:0, Pittsburgh je bil boljši od Colorada s 6:3, v kanadskem obračunu je Montreal ukanil Ottawo s 5:2, v ponovitvi letošnjega velikega finala v Stanleyjevem pokalu pa je bil Vegas boljši od Washingtona s 5:3.


Tri tekme so se končale z zmagami gostujočih zasedb: Winnipeg je ukanil New York Islanders s 3:1, Calgary je bil kar z 9:6 boljši od Columbusa, Minnesota pa je slavila v Vancouvru s 3:2.

Obračun med letošnjimi finalisti Stanleyjevega pokala v T-Mobile Areni v mestu greha je vzbudil največ pozornosti, mož odločitve pa je bil Nate Schmidt, ki je v končnici tekme dosegel dva gola.

Najprej je minuto in 25 sekund pred koncem svoje soigralce popeljal v vodstvo s 4:3, sedem sekund pred koncem pa zadel še za končnih 5:3. Na tej tekmi je prispeval tudi eno podajo, poleg njega pa so za gostitelje zadeli še Ryan Reaves, Pierre-Edouard Bellemare in Cody Eakin, za goste iz ameriške prestolnice pa je dva gola dosegel Čeh Jakub Vrana, enega pa prvi zvezdnik ekipe - Rus Aleksander Ovečkin.

Tampa Bay, trenutno vodilna ekipa vzhodne konference, si je zmago v Detroitu izborila šele v "loteriji", ko sta zadela Victor Hedman in Nikita Kučerov. Pred tem je bila floridska ekipa v hudih škripcih, v zadnji tretjini je zaostajala s 3:5, izenačujoča gola za podaljšek pa sta dosegla J.T. Miller in Cedric Paquette.

Gledalci so največ golov videli na dvoboju Columbus - Calgary, ki se je končala z zmago gostujoče ekipe z 9:6. Najbolj učinkovita igralca na ledu sta bila Sean Monaham in Johnny Gaudreau, ki sta za tretjo zmago v nizu kanadske ekipe prispevala po štiri točke, izkazala pa sta se tudi Matthew Tkachuk z golom in dvema asistencama ter Mark Giordano s tremi podajami.

Pingvini iz Pittsburgha so na krilih Šveda Patrica Hornqvista, ki je v zadnji tretjini v pičlih 2:47 minute dosegel "hat-trick" ukanili tekmece iz ameriške zvezne države Kolorado.

Izidi
Indiana Pacers - Chicago Bulls              96:90
Miami Heat - Orlando Magic                  90:105
(Goran Dragić zaradi poškodbe kolena ni igral)
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers  111:102
(Luka Dončić: 21 točk, 9 skokov v 32 minutah za Dallas)
Phoenix Suns - Sacramento Kings            105:122
Utah Jazz - San Antonio Spurs              139:105
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike