900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.12.2018 08:25:24

Tampa z visoko zmago ostala na čelu NHL

Reuters
Ekipa Tampa Bay Lightning je v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh s 5:1 nadigrala New Jersey Devils in je z 41 točkami na čelu lige. Dve točki nanj imajo na drugem mestu igralci Nashville Predators, ki so z 2:1 ugnali Buffalo Sabres. V tretji tekmi večera je moštvo Dallas Stars doma s 4:1 odpravilo Edmonton Oilers.

Los Angeles Kings bodo v noči na sredo po slovenskem času igrali dvoboj z Arizona Coyotes.

Predators so imeli pred tekmo tako kot Buffalo 37 točk. Sablje so po osmem porazu na petem mestu lige, po desetih zmagah v nizu pa so doživeli tretji zaporedni poraz. "To je bila verjetno naša najboljša igra v obrambi v tej sezoni. Res smo se potrudili in četudi so tekmeci v zadnji tretjini pritisnili na nas, so na moja vrata sprožili le pet strelov," je dejal vratar Nashvilla Pekka Rinne (21 obramb). Kevin Fiala je že v 17. minuti druge tretjine odločil dvoboj za končni izid 2:1.



Rus Nikita Kučerov je bil z golom in tremi podajami udeležen v skoraj vseh uspešnih akcijah Tampe in je vsaj točko dosegel na zadnjih desetih dvobojih. Brayden Point je dodal gol in dve podaji, Steven Stamkos po en gol in asistenco, Louis Domingue pa je ubranil 26 strelov. Premagal ga je le Rus Jegor Jakovljev za svoj prvi zadetek v novem dresu. Devils bodo po šestem porazu v nizu naslednjič prekrižali palice z Los Angeles Kings v noči na petek po slovenskem času.

V Dallasu je Jamie Benn zadel petič za na zadnjih šestih tekmah, med strelce pa so se vpisali še Jason Dickinson, Brett Ritchie in Esa Lindell za tretjo zmago zvezd v nizu. Ruski vratar Anton Hudobin, ki je bil sicer rojen v Kazahstanu, je ubranil 28 strelov, plošček mu je pet minut in pol pred koncem v mrežo poslal le Kanadčan Jujhar Khaira, šele tretji igralec v ligi pandžabske narodnosti.

Izidi
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning  1:5
Nashville Predators - Buffalo Sabres     2:1
Dallas Stars - Edmonton Oilers           4:1
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike