dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

FOTO: "Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi...

nebesni svod Petisvet.si

Tedenski horoskop od 17.6. do 23.6. 2019

marjan šarec Svet24.si

Poslanci sprašujejo, Šarec odgovarja: S takšno ...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

STA
STA
0 19.11.2018 19:17:55

Trajković na finale VN v taekwondoju

www.alesfevzer.com
Združeni arabski emirati bodo 22. in 23. novembra gostili finale VN v taekwondoju. V Fujairahu se bo za zajeten kupček točk za olimpijsko lestvico boril tudi najboljši slovenski borec Ivan Trajković, avtomatično pa je ob predstavniku gostitelja na turnir uvrščenih po 15 najboljših tekmovalcev na lestvici.

"Za nastop na finalnem GP sem se odlično pripravil. Oddelal sem nekaj testnih dvobojev. S trenerjem Juretom Pantarjem sem se poglobil tako v taktiko kot v tehnične podrobnosti. V Fujairah se odpravljam z optimističnimi mislimi. Če ne bo kakšnih sprememb, bi moral biti peti nosilec. To bo pomenilo, da se bom v prvem krogu pomeril z Mehičanom Bryanom Salazarjem. V lanskem letu sem ga sicer premagal, ampak vsekakor ni borec, ki bi ga lahko podcenjeval. Želim si dobro uvrstitev in nove točke, ki bi mi morda omogočile dvig za kakšno mesto na olimpijski lestvici," je pred tekmovanjem na Arabskem polotoku povedal najboljši slovenski tekmovalec.

Na lestvici so pred Trajkovićem Rus Vladimir Larin, Korejec Kyo Do In, Azerbajdžanec Radik Isajev, Nigerijec Abdul Isufu, Iranec Sajjad Mardani in drugi Rus Roman Kuznjeckov. Za njim pa Nemec Alexander Bachmann, Britanec Mahama Cho, Uzbekistanec Dmitrij Šokin, Španec Daniel Ros Gomez, Gabonec Anthony Mylann Obame (ki vodi v glasovanju za najboljšega taekwondoista leta 2018), reprezentant ZDA Stephen Lambdin, že omenjeni Mehičan Bryan Salazar in Hrvat Vedran Golec.Posebnost zaključnega turnirja je ob izjemno kakovostni zasedbi tudi v tem, da bo na turnirju organiziran tudi boj za tretje mesto. Zmagovalci kategorij si bodo prislužili po 6000 ameriških dolarjev, drugo mesto prinaša 3000 ameriških zelencev, tretje mesto pa 1000. V kategoriji lahko tekmujeta po dva reprezentanta ene države.

Predtekmovalni del bo na sporedu v četrtek, v petek pa boji za tretje mesto in finala. Zvečer bo sledila razglasitev najboljših tekmovalcev leta 2018.

Značke: taekwondo, sta

Članki iz rubrike