reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.11.2018 10:17:13

Oshie z dvema šivoma popeljal Washington Capitals do zmage

Aleksander Ovečkin
Hokejisti Washington Capitals, prvaki severnoameriške lige NHL, so v domači dvorani gostili lanske prvake Pittsburgh Penguins in zmagali z 2:1. Junak večera je bil T.J. Oshie, ki je na obračunu zadnjih zmagovalcev Stanleyjevega pokala dosegel odločilni gol, čeprav je moral med tekmo po grobem prekršku Jevgenija Malkina na šivanje obraza.

Potem ko je moral T.J. Oshie med tekmo po grobem prekršku Malkina, ta je bil zaradi grobosti in nedovoljenega udarca v glavo izključen, zapustiti led, je dobil dva šiva zaradi ureznine pri levem očesu in šel skozi celoten protokol zaradi morebitnega pretresa možganov. A Oshie se je po šivanju vrnil v igro in dosegel odločilni zadetek za zmago 1:14 minute pred koncem tekme.

"Moj obraz je sicer malo iznakažen, a počutim se kar dobro. Ujel me je na ledu (Malkin, op. STA) in udaril v glavo. Je, kar je. Uspešno sem prestal tudi test za morebiten pretres možganov, se vrnil na led in uspelo nam je zmagati," je po tekmi dejal Oshie, ki je v uvodnih minutah tekme najprej sicer dobil v obraz palico Ollija Maatte.

Prva zadetka na tekmi sta v dvoboju večnih tekmecev zadela Sidney Crosby in Aleks Ovečkin, oba z igralcem več na ledu. Domači vratar Braden Holtby je zaustavil 41 od 42 strelov.


Tekmo v Kaliforniji med Anaheim Ducks in Calgary Flames so dobili gostitelji s 3:2, potem ko je tekmo z zadetkom odločil Ryan Getzlaf, ki je dosegel gol le 27 sekund za tem, ko je Calgary preko Marka Jankowskija izenačil. Po enkrat sta zadela Jakob Silfverberg in Adam Henrique, vratar Ryan Miller pa je zbral 37 obramb.

Za goste, ki so zaostajali z 0:2, a nato v zadnji tretjini izenačili, je zadel še Matthew Tkachuk, vratar Mike Smith paje zaustavil 21 strelov.

Brez domače zmage pa so ostali hokejisti Colorado Avalanche, ki so doma kar z 1:4 pokleknili proti Nashville Predators.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki imajo za pasom dve zaporedni zmagi, so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka v noči na soboto po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili Minnesoto.

Izidi
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins  2:1
Colorado Avalanche - Nashville Predators   1:4
Anaheim Ducks - Calgary Flames             3:2
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike