Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.10.2018 11:13:45

Montreal v NHL po uvodnem porazu do prve zmage

Ekipa Montreal Canadiens je v severnoameriški hokejski ligi NHL, v kateri je s 34 osvojenimi Stanleyjevimi pokali najuspešnejša v zgodovini najmočnejše lige na svetu, na gostovanju na začetku nove sezone s 5:1 nadigrala Pittsburgh Penguis. Po kazenskih strelih so lanski finalisti, Vegas Golden Knights, z 2:1 ugnali Minnesoto Wild.

Podaljšek je dal zmagovalca tudi na tekmi med ekipama St. Louis Blues in Chicago Blackhawks, na kateri so slednji na tujem ledu slavili s 5:4, hokejisti Tampe Bay Lightning pa so po kazenskih strelih z 2:1 strli odpor Floride Panthers.

Paul Byron je bil z goloma in podajo najboljši napadalec, vratar Montreala Carey Price pa je z 21 obrambami prispeval svoj delež za prvo zmago Canadiens v novi sezoni, ki jo je ekipa začela s porazom po podaljšku proti Torontu. Jonathan Toews je v St. Louisu svoj tretji zadetek na tekmi dosegel po dveh minutah in 20 sekundah podaljška ter zabeležil svoj peti hat-trick v rednem delu sezon NHL.


V Minnesoti je Max Pacioretty dosegel prvi gol za viteze, ko je na 1:1 izenačil minuto in 31 sekund pred koncem rednega dela. Tedaj so gostje imeli na ledu namesto vratarja Marc-Andreja Fleuryja (29 obramb) dodatnega napadalca, zmago igralcev iz igralniške metropole pa je z edinim zadetkom v kazenskih strelih zagotovil Erik Haula.

Dva od treh strelov pa so v kazenskih strelih v gol pretvorili igralci Tampe. Uspešna sta bila J.T. Miller v prvi izmenjavi in Rus Nikita Kučerov v tretji, rojak slednjega Andrej Vasilevskij je ostal tako v podaljšku kot v kazenskih strelih nepremagan, skupno pa je zaustavil 42 strelov.

Med preostalimi osmimi tekmami večera so gledalci videli tudi dva kanadska derbija; igralci Calgary Flames so doma ugnali Vancouver Canucks s 7:4, Toronto Maple Leafs pa je s 3:5 na svojem ledu klonil v dvoboju z Ottawo Senators. V Calgaryju so po tri točke zbrali Elias Lindholm, Johnny Gaudreau in Mark Giordano, v Torontu pa je bil z goloma in podajo najboljši strelec obrambni igralec gostov Thomas Chabot.

Izidi
New Jersey Devils - Edmonton Oilers      5:2
Buffalo Sabres - New York Rangers        3:1
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators    3:5
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers   2:1 (kazenski streli)
New York Islanders - Nashville Predators 3:4
Pittsburgh Penguis - Montreal Canadiens  1:5
Dallas Stars - Winnipeg Jets             5:1
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks     4:5 (podaljšek)
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights    1:2 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 5:2
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks          0:1
Calgary Flames - Vancouver Canucks       7:4
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike