klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 05.06.2018 09:14:41

Washington na pragu premierne zmage v Stanleyjevem pokalu

Aleksander Ovečkin
Hokejisti iz Washingtona so na pragu premierne zmage v Stanleyjevem pokalu. Zasedba iz ameriške prestolnice je na današnji četrti tekmi finalne končnice v severnoameriški ligi NHL zanesljivo premagala ekipo iz Las Vegasa s 6:2 in v zmagah povedla s 3:1, za končno zmago pa potrebuje le še eno zmago. Peta tekma bo v noči na petek v Las Vegasu.

Washington drugič v svoji 43-letni zgodovini kluba nastopa v finalu Stanleyjevega pokala. Leta 1988 ga je v velikem finalu zanesljivo premagal Detroit, ki je v zmagah slavil s 4:0, v tej sezoni pa se mu nasmiha končno zmagoslavje.

Domačini so temelje za tretjo zmago postavila že v uvodni tretjini, ki so jo dobili s 3:0, v nadaljevanju pa je dokaj zanesljivo nadzorovala ekipo iz Nevade, ki v tej sezoni premierno nastopa v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Predvsem razpoložen je bil ruski hokejist Jevgenij Kuznecov, ki je zbral kar štiri podaje, nič manj pa njegov švedski soigralec Nicklas Backstrom, ki je prispeval eno podajo manj. Za zmagovito zasedbo so zadeli T.J. Oshie, Tom Wilson, Devante Smith-Pelly, John Carlson, Michal Kempny in Brett Connoly. Domači vratar Braden Holtby je zbral 28 obramb, gola sta mu zabila le James Neal in Reilly Smith.



"Do končnega zmagoslavja nas čaka le še ena zmaga, a to bo najtežje doseči. Na današnji tekmi smo se vseskozi držali našega sistema igre, do potankosti izpolnjevali načrte iz slačilnice ter z pravočasnimi zadetki pristrigli peruti našim tekmecem. Imeli smo tudi nekaj sreče, a ta je potrebna na tovrstnih tekmah," je po zmagoslavju na četrti tekmi dejal ruski zvezdnik v zasedbi iz Washingtona Aleks Ovečkin, ki se na tej tekmi ni vpisal med strelce, zato pa je prispeval podajo pri tretjem golu Smitha-Pellyja.

Zadnja hokejska ekipa, ki je v finalni seriji zapravila vodstvo s 3:1, je bil Detroit davnega leta 1942, tedaj je Toronto celo nadoknadil zaostanek v zmagah z 0:3.

Zadnja ekipa iz ameriške prestolnice, ki je slavila končno zmago v treh najpomembnejših ameriških ligah (NHL, NBA in NFL) so bili Washington Redskins, ki so osvojili super bowl leta 1992.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike