kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.05.2018 07:27:00

Tampa povedla s 3:1, Vegas vodi s 3:2

Reuters
V polfinalu vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL je moštvo Tampa Bay Lightning na četrti tekmi po podaljšku premagalo Boston Bruins s 4:3 ter v seriji povedlo s 3:1 v zmagah. Na peti tekmi polfinala zahodne konference je ekipa Vegas Golden Knights ugnala San Jose Sharks s 5:3 ter v seriji povedla s 3:2 v zmagah.

Konferenčni finale si bo priborila tista ekipa, ki bo prva osvojila štiri zmage.

Drugega finalista na vzhodu bo dal obračun med aktualnimi prvaki iz Pittsburgha Penguins in Washington Capitals. Ekipi sta izenačeni na 2:2.

Izenačen je tudi konferenčni polfinale na zahodu. Tako Winnipeg Jets kot Nashville Predators imata na svojem računu po dve zmagi.

V slovitem športnem hramu v Bostonu TD Garden, kjer gostuje tudi bostonska košarkarska franšiza Celtics, so bili boljši gostujoči hokejisti s Floride, ki so povedli že povsem na začetku.

Po desetih minutah tekme je bil izid 2:0 v prid Tampe. Zadela sta Brayden Point in ob power playu Nikita Kučerov, ki je redni del sezone končal s 100 točkami za tretje mesto na lestvici najkoristnejših igralcev lige.

Power play so izkoristili tudi domači igralci. V 16. minuti je bil uspešen David Pastrnak za 1:2.

Kosmatinci so na začetku druge tretjine izenačili, v polno je zadel Patrice Bergeron ob power playu. Bergeron je za navdušenje polne dvorane poskrbel tudi v zadnji tretjini, ko je ukanil gostujočega vratarja za vodstvo 3:2.

A domača obramba ni zdržala naleta Floridčanov, ki so prek Stevena Stamkosa izenačili na 3:3 ter izsilili podaljšek, v katerem se je tehtnica nagnila na stran gostov. Dan Girardi je poslal plošček v mrežo za končni izid 4:3.

Tampa bo serijo lahko sklenila že v nedeljo na peti tekmi, ki bo na domačem ledu, ter si zagotovila konferenčni finale.

V polfinalu zahodne konference odlične predstave kažejo novinci v ligi NHL zlati vitezi iz igralniške meke Las Vegasa, ki so na poti do polfinala ekspresno izločili Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski as Anže Kopitar.

Za eksplozijo navdušenja v dvorani T-Mobile Areni je tri sekunde pred koncem prve tretjine poskrbel James Neal za uvodno vodstvo z 1:0. Po prvem zadetku so zlati vitezi dobili zagon, na začetku druge tretjine sta zadela še Alex Tuch ter Erik Haula za 3:0. Tuch se je podpisal tudi pod četrti zadetek na začetku zadnje tretjine.

Trenerski štab gostov je po prejetih štirih zadetkih z ledu poslal vratarja Martina Jonesa. Njegovo mesto je prevzel Aaron Dell, ki je zaustavil domači napad. Gostujoči so strnili vrste ter odgovorili s tremi zaporednimi zadetki, ko so zadeli Kevin Labanc, Tomaš Hertl in Mikkel Boedker, a je bilo za preobrat premalo časa. Končni izid 5:3 je postavil Jonathan Marchessault.

Vegas bo že v nedeljo v San Joseju na šesti tekmi dobil prvo zaključno žogico oziroma ploščico za uvrstitev v finale zahoda.

----------------------------

Izida, končnica, konferenčni polfinale:
- vzhodna konferenca:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning           3:4 (podaljšek)
(Tampa vodi s 3:1 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks        5:3
(Vegas vodi s 3:2 v zmagah)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike