reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.05.2018 09:27:45

Tampa Bay in San Jose zanesljivo čez Boston in Vegas

Reuters
V hokejski ligi NHL sta bili na sporedu dve tekmi polfinalne končnice. V vzhodni konferenci je Tampa Bay v Bostonu visoko slavila s 4:1 in v zmagah povedla z 2:1, v zahodni konferenci pa je San Jose zanesljivo ukanil Vegas s 4:0 in izid v zmagah izenačil na 2:2.

Zasedba s Floride je imela v Bostonu vse niti igre v svojih rokah. Že po pičlih treh minutah je vodila z 2:0, potem ko je oba gola dosegel Čeh Ondrej Palat. Kanček upanja za kosmatince je prinesel zadetek Patrica Bergerona v 15. minuti, a je slabe dve minuti kasneje gostujoča zasedba po golu Anthonyja Cirellija že vodila s 3:1.

Palat je prvi gol zadel po napaki obrambnega igralca domačih Matta Grzelcyka, ki je "pozabil" plošček na svoji polovici igrišča, tekmeci pa so z dvema igralcema proti enemu to kaznovali. Le 92 sekund pozneje je 17.500 navijačev v Boston Gardenu ponovno utišal Palat, ki je plošček, ki ga je dobil od obrambnega igralca Toreyja Kruga mimo vratarja Tuukke Raska (33 obramb) spravil v mrežo, kar je še ped koncem uvodne tretjine uspelo tudi Cirelliju za vodstvo s 3:1.


V nadaljevanju je bil nepremagljiv ruski vratar v vrstah floridske ekipe Andrej Vasilevski, ki je zbral 28 obramb, zadnji žebelj v domačo krsto pa je v končnici tekme zabil Steven Stamkos. "Boston je prišel do zmage na našem ledu in nam ne preostane drugega kot da dobimo vsaj eno tekmo na gostovanju. In to bomo tudi storili," je odločno dejal trener Tampe Jon Cooper.

San Jose je na domačem ledu zanesljivo premagal Vegas s 4:0, zadetke pa so dosegli Šved Marcus Sorensen, Finec Joonas Donskoi, Čeh Tomaš Hertl in Joe Pavelski. Vratar Martin Jones je ubranil vseh 34 strelov in je šestič v končnicah ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

"Mislim da je bila to naša najboljša predstava v tokratnem dvoboju z Vegasom. Plošček je tekoče tekel med igralci v napadu, tudi v obrambi pa si nismo dovolili napak. Tako smo preprečili vse priložnosti tekmecev z igralcem več na ledu," je povedal Jones. Vegas, ki bo gostil naslednjo tekmo v noči na soboto po slovenskem času, ni izkoristil nobene ob petih kazni domačih, ko je igral z igralcem več na ledu.

Izida, končnica, polfinale
- vzhodna konferenca:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning     1:4
(Tampa Bay vodi v zmagah z 2:1)

- zahodna konferenca:
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights  4:0
(izid v zmagah je izenačen 2:2)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike