mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.04.2018 08:42:25

Winnipeg po zmagi s 5:0 v naslednji krog končnice

Reuters
Ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Winnipeg Jets je v noči na soboto doma premagala Minnesoto s 5:0 in se s skupnim izidom 4:1 prebila v drugi krog končnice.

V končnici severnoameriške hokejske lige NHL so bile v noči na soboto na sporedu tri tekme. Na vzhodu so Pittsburgh Penguins z 2:4 izgubili proti Philadelphia Flyers in v zmagah še vedno vodijo s 3:2. Na zahodu so Nashville Predators z 1:2 izgubili proti Colorado Avalanche, a prav tako še vodijo s 3:2, v nadaljevanje pa so se prebili člani Winnipeg Jets, ki so s kar 5:0 premagali ekipo Minnesota Wild in se s skupnim izidom 4:1 prebili v naslednji krog.

Ekipa Winnipega je prvič zmagala v prvem krogu končnice, v nadaljevanju pa jo čaka boljši iz dvoboja Nashville - Colorado. Tokrat je vratar Connor Hellebuyck ustavil 30 strelov in v tej seriji vknjižil drugo tekmo brez prejetega gola.

"Po mojem sem opravil svoje delo, kaj pravite? Nisem dovolil zadetka, prav tako pa sem mnenja, da je bila ekipa pred mano odlična. Preprosto so fantje pokazali vrhunsko igro. Zmeraj ko lahko že v prvi tretjini dosežeš toliko golov, je to vrhunsko," je po tekmi dejal vratar Hellebucyk.



V prvi tretjini so za Winnipeg zadeli Jacob Trouba, Bryan Little, Brandon Tanev in Joel Armia. Druga tretjina je minila brez golov, v zadnji pa je piko na i postavil še Mark Scheifele. Nato je več kot 15.000 gledalcev v dvorani Bell MTS začelo s praznovanjem, še nekaj tisoč pa se jih je napredovanja v naslednji del tekmovanja veselilo pred dvorano.

Winnipeg, ki na novem prizorišču igra od leta 2011, prej je domoval v Atlanti kot moštvo Thrashers, je v končnici že igral leta 2015, a je takrat klonil proti Anaheimu.

Drevi bodo na sporedu dvoboji med New Jerseyjem in Tampo Bay, kjer slednji vodijo s 3:1, Columbusom in Washingtonom, kjer sta ekipi izenačeni na 2:2 in med Torontom in Bostonom, kjer s 3:1 vodijo slednji.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike