900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 20.04.2018 22:42:33

Dobovcu prva finalna tekma 1. SFL

nzs
Dobovec Pivovarna Kozel je povedel v finalni seriji 23. sezone 1. SFL. V Litiji so bili gostje iz Rogaške Slatine s 6:3 boljši od Litijanov. Kozli so še dve zmagi oddaljeni od svojega drugega naslova državnih prvakov, naslednja tekma bo v petek, 27. aprila - vnovič v Litiji. Mariborčani so z zmago z 2:1 odprli boj za tretje mesto proti Sevnici.

Druga tekma za tretje mesto bo čez sedem dni, torej prav tako 27. aprila.

Goli in akumulirani prekrški so obeležili uvod v finalno serijo 1. SFL. Povedli so domačini, zadel je Alen Fetić, ki je matiral svojega prijatelja, soseda iz bloka, Damirja Puškarja. Gostje niso potrebovali dolgo, v peti minuti je kapetan Rok Mordej prvič spravil na kolena Vida Severja.

V šesti minuti sta imeli obe ekipi že po tri akumulirane prekrške, premosorazmerno številu prekrškov pa je bila tudi jakost navijaških skupin, ki sta poskrbeli za finalu primerno kuliso.

V osmi minuti je Mordej zadel za 1:2, ko je z dvojno podajo vrgel iz igre Litijane, potem pa pa matiral še reprezentančnega kolega Severja. Dobro minuto so kozli vodili, potem pa je Gašper Vrhovec spretno našel Boruta Ručno, ki je stekel v sredino in z desetih metrov poravnal na 2:2. Mordej in Ručna sta vajo ponovila v 11. in 17. minuti, ko sta poskrbela za končni rezultat polčasa 3:3.

V zadnji tretjini prvega polčasa so Litijani zapravili tri kazenske strele, dva strela je Damir Puškar ubranil (Ručni in Fetiću), en poizkus (Fetić) pa je šel mimo vrat gostov.

V nadaljevanju so imeli oboji svoje priložnosti, nekaj več celo Litija, ki pa je bila premalo zbrana. Če pa je že žoga našla pot do gola, je bil tam Damir Puškar, ki je še enkrat potrdil svoje kvalitete. Josip Jurić je za vodstvo kozlov poskrbel v 31. minuti, en gol so si Litijani zabili še sami (za 3:5), potem pa poizkusili z igralcem vratarjem v polju. Brez uspeha.

"Vsaka tekma šteje. Nič še nismo naredili, a menim, da so gledalci lahko uživali v najboljši tekmi sezone. Oboji smo opravičili svoje mesto v finalu. Čestitam mojim igralcem, ki so pustili srce na terenu, imeli smo krize, a smo spretno šli prek tega. Prostora za evforijo ni, vse se lahko spremeni, ne smemo se sprostiti. Popraviti moramo napake, ki smo jih naredili. Hvala pa našim navijačem, ki so prišli v Litijo in nas podprli," se je zmage razveselil trener Dobovca Kutjim Morina.



"Gledalci so lahko uživali. To je bil pravi futsal. Tudi če bi Litija zmagala, ne bi bilo nezasluženo. Damir Puškar je bil fenomenalen. Dobro smo opravili delo v obrambi," se je Morini pridružil še kapetan Dobovca Rok Mordej.

"Razlika je na golu. Dobovec ima Damirja Puškarja, ki brani izredno. Zato Dobovec vodi v tej seriji. Mi imamo zdaj malce vroče glave. Potrebna bo analiza, imeli smo precej priložnosti, nismo jih zabili. To bi v finalu morali. Zdaj bo še težje, saj smo na 2. tekmi brez Denisa Totoškoviča," je bil po tekmi vidno nezadovoljen Alen Fetić.

"Čestitam Dobovcu za zasluženo zmago, mi smo naredili preveč napak. Sestavili se bomo in v petek moramo zmagati," pa je bil jasen Damir Pertič, trener FC Litija.

* 1. SFL, finale, 1. tekma:
FC Litija - Dobovec Pivovarna Kozel 3:6 (3:3) (0:1 v zmagah)
1:0 Fetić (3.), 1:1 Mordej (5.), 1:2 Mordej (8.), 2:2 Ručna (9.), 2:3 Mordej (11.), 3:3 Ručna (17.), 3:4 Jurić (31.), 3:5 Ručna (34./ag), 3:6 Čujec (40.)

* 1. SFL, za 3. mesto, 1. tekma:
KMN Sevnica - FutureNet Maribor 1:2 (0:1)
0:1 Vrabel (5.), 0:2 Markić (31.),1:2 Krnc (38.)

Značke: futsal, dp

Članki iz rubrike