900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.04.2018 09:36:48

Prehitel legendarnega Gretzkyja: Pastrnak s šestimi točkami Bruins povedel do vodstva 2:0

David Pastrnak je Boston Bruins s šestimi točkami tako rekoč lastnoročno popeljal do zmage s 7:3 proti Toronto Maple Leafs in vodstvu 2:0 v seriji prvega kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Zmage za vodstvo z 2:0 v seriji so davi dosegli tudi Nashville Predators, Tampa Bay Lightning in San Jose Sharks.

21-letni Pastrnak je bil igralec tekme v Bostonu, s tremi goli in tremi podajami pa je postal šesti igralec vseh časov in prvi po Claudu Girouxju leta 2012 ter najmlajši vseh časov - pri čemer je prehitel legendarnega Wayna Gretzkyja - s takšnim izkupičkom na tekmi končnice.

Z njegovo pomočjo je domača ekipa na drugi tekmi serije popolnoma nadigrala moštvo iz Toronta. Zmago so si bolj ali manj zagotovili po prvi tretjini, ki so jo dobili s 4:0, nato pa srečanje mirno pripeljali do konca.


Drugo zmago v seriji so dosegli tudi lanski finalisti lige plenilci iz Nashvilla, ki so doma proti Colorado Avalanche slavili s 5:4. Zmago so si priigrali predvsem s pomočjo izjemne druge tretjine, ko so s tremi zadetki izničili minimalno prednost nasprotnikov iz uvodne tretjine. Kevin Fiala je za domačine dosegel en zadetek in podajo.

Tudi Tampa Bay je z zmago s 5:3 doma proti New Jersey Devils povečala vodstvo v seriji na 2:0. Za domačine je dva zadetka od štirih doseženih v drugi tretjini dosegel Alex Killorn, dve točki z golom in podajo pa je prispeval Brayden Point.

Medtem pa račkom iz Anaheima grozi ekspresen izpad iz končnice, saj so doživeli drugi zaporedni poraz na domačem ledu proti San Jose Sharks. Za morske pse je bil najboljši Logan Coutoure z golom in podajo, Martin Jones pa je v vratih zbral 28 obramb.

Izidi, 1. krog
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils      5:3
(Tampa Bay vodi z 2:0 v seriji)
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs          7:3
(Boston vodi z 2:0 v seriji)
Nashville Predators - Colorado Avalanche     5:4
(Nashville vodi z 2:0 v seriji)
Anaheim Ducks - San Jose Sharks              2:3
(San Jose vodi z 2:0 v seriji)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike