Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 12.04.2018 10:29:32

Fleury nerešljiva uganka za kralje, ki so končnico začeli s porazom

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so končnico lige NHL začeli s porazom. Na prvi tekmi so Vegas Golden Knights na domačem ledu slavili z 1:0, edini zadetek je padel že po treh minutah in 23 sekundah igre, ko je zadel Shea Theodore. Druga tekma bo v soboto prav tako v Las Vegasu.

Slovenski zvezdnik Los Angeles Anže Kopitar je odigral 21:17 minute, v tem času je v statistiko vpisal dva strela, oba mu je odlični domači vratar Marc-Andre Fleury ubranil, tako kot še 28 strelov Kopitarjevih soigralcev. S tem je že 63-ič v karieri ostal nepremagan, s čimer se je na 12. mestu lestvice vratarjev z največ "shutouti" izenačil s Curtisom Josephom. Še na boljšem je na lestvici največkrat nepremaganih vratarjev v končnici, v izločilnih bojih je svojo mrežo nepremagano ohranil enajstič in je na desetem mestu te lestvice. Vegas je postal tretja ekipa, ki v svoji nasploh prvi tekmi končnice ni prejel gola. Pred tem je to uspelo ekipama New York Rangers leta 1927 in St. Louis Blues leta 1968.

"Igrali smo solidno, poraz z 0:1 je težko pogoltniti. Pripravili smo si kar nekaj priložnosti, tudi sam sem imel dve. Toda plošček ni šel v gol, na drugi strani je Jonathan enega prejel, kar je bilo na žalost dovolj, da smo izgubili. Poraz vsekakor boli, a vemo, da lahko igramo bolje. V drugi tekmi v Vegasu bomo morali igrati bolje, če želimo upati na uspeh," je po tekmi dejal kapetan kraljev Anže Kopitar.


Prvo "play off" zmago v zgodovini so zabeležili tudi hokejisti Winnipega. S 3:2 so doma premagali Minnesoto, njihov uspeh je povsem zaslužen, saj so bili precej boljši tekmec, saj so sprožili še enkrat več strelov na gol kot tekmeci (40:20). Kljub temu pa se je Minnesota rezultatsko dobro držala, pokopal jo je gol, ki ga je sedem minut pred koncem dosegel Joe Morrow. "Da igram v končnici in dosežem odločilni gol, to sem sanjal, ko sem bil otrok. Zdaj so se sanje uresničile," je bil po tekmi vzhičen Morrow.

Če imata Los Angeles in Minnesota razlog za žalost, ker sta izgubila izenačeno tekmo, pa to ne velja za Philadelphio, ki je bila v Pittsburghu povsem nemočna. Nadigrali so jo aktualni prvaki, zmagovalci zadnjih dveh prvenstev, hokejisti Pittsburgha, ki so zmagali kar 7:0. Pri pingvinih se dobro ve, od koga računajo, da reči prevzame v svoje roke, ko je to najbolj potrebno. Prvi zvezdnik ekipe Sidney Crosby ima izkušnje in kakovost za to, kar je dokazal s tremi doseženimi goli. To je bil v 149. tekmi končnice njegov tretji, s tem je izenačil klubski rekord. Tri "hat tricke" v končnici je v zgodovini ekipe iz Pittsburgha dosegel tudi Mario Lemieux, le da mu je to uspelo v 107 tekmah.

"Danes smo bili učinkoviti, izkoristili smo svoje priložnosti. A vedno so še rezerve v igri, moramo gledati na to, da bomo iz tekme v tekmo boljši," ostaja na realnih tleh Crosby, podobno pa razmišlja tudi vratar pingvinov Matt Murray, ki še na svoji tretji zaporedni tekmi končnice ohranil nedotaknjeno mrežo: "Zmaga 7:0 ne pomeni veliko, v končnici je vseeno, ali zmagaš 7:0, ali z 1:0 po podaljšku. Že naslednjo tekmo se lahko obrne, zato moramo to zmago hitro pozabiti in se pripraviti na naslednjo. Časa za proslavljanje ni."

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike