Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 04.04.2018 09:27:53

Dallas po zaslugi Benna do zmage nad San Josejem

Moštvo lige NHL Dallas Stars je v noči na sredo premagalo San Jose Sharks s 4:2 in s tem končalo negativni niz sedmih porazov. Čeprav so zvezde že brez možnosti za končnico, San Jose pa tja uvrščen, to ni motilo Jamieja Benna, ki je za zvezde dosegel kar tri gole.

Benn je tri minute pred koncem "ukradel" plošček Tomasu Hertlu in zadel za 3:2, nato pa za hat-trick zadel še prazno mrežo ob koncu tekme. Prvič je zadel ob koncu druge tretjine, ko so zvezde zaostajale še z 0:2. Poleg Benna je tokrat zadel še Gemel Smith, ki je pet minut pred koncem izid izenačil na 2:2.

"Dobro sem prebral namero Hertla in si rekel, tole pa bom vzel," je po tekmi dejal Benn. V vratih se je izkazal Mike McKenna, ki je zamenjal poškodovanega Karija Lehtonena. Ustavil je vseh 17 strelov, ki so mu bili namenjeni. Lehtonen je namreč moral iz igre štiri minute pred koncem prve tretjine zaradi poškodbe, v obrazno masko je namreč prejel plošček. Dosežek je za McKenno pomemben tudi zato, ker je nazadnje igral 16. februarja 2015.

Morski psi so izgubili četrto tekmo zapored, zanje pa sta se med strelce v prvi tretjini vpisala Logan Couture in Timo Meier.



V ostalih tekmah večera so New Jersey Devils s 5:2 premagali New York Rangers, Tampa Bay Lightning so bili od Boston Bruins boljši s kar 4:0, New York Islanders so Philadelphia Flyers premagali s 5:4, Florida Panthers pa Nashville Predators z 2:1. Calgary Flames so proti Arizona Coyotes klonili z 1:4, San Jose Sharks pa proti Dallas Stars z 2:4.

Columbus Blue Jackets so po podaljšku premagali Detroit Red Wings, z enakim izidom so Montreal Canadiens po podaljšku klonili proti Winnipeg Jets, Vancouver Canucks pa so z enakim izidom proti Vegas Golden Knights klonili po kazenskih strelih.

Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je tik pred uvrstitvijo v končnico, bo v noči na petek doma gostilo Minnesota Wild.

Izidi
New Jersey Devils - New York Rangers      5:2
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 5:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins       4:0
Calgary Flames - Arizona Coyotes          1:4
San Jose Sharks - Dallas Stars            2:4
New York Islanders - Philadelphia Flyers  5:4
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets        4:5 (podaljšek)
Florida Panthers - Nashville Predators    2:1
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights  4:5 (kazenski streli)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike