reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.03.2018 08:25:13

Nova točka Kopitarja premalo za zmago kraljev

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v noči na soboto vpisal novo podajo v letošnjo statistiko v ameriški ligi NHL, a je to bilo premalo za zmago njegovih Los Angeles Kings, ki so po podaljšku klonili na gostovanju pri Anaheim Ducks z 1:2.

Pomembno zmago račkam je v peti minuti podaljška tekme med dvema neposrednima tekmecema za končnico v zahodni konferenci priboril Rickard Rakkell. Kralji so pred tem povedli v sedmi minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Dustina Browna zadel Drew Doughty, a je domača ekipa poravnala izid v 17. minuti druge tretjine z zadetkom Nicka Ritchieja.

Kralji kljub porazu s 94 osvojenimi točkami na 79 odigranih tekmah ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, vendar imajo njihovi tekmeci manj odigranih tekem. Na sedmem mestu za moštvom iz Los Angelesa so sedaj račke s 93 točkami in eno tekmo manj, na osmem Colorado Avalanche z 92 točkami in eno tekmo manj, na devetem pa St. Louis Blues z 91 točkami in tri tekme manj.



St. Louis je v petek sicer zabeležil poraz po podaljšku v gosteh proti Las Vegas Golden Knights z 3:4, medtem ko je Colorado močno, s 5:0, premagal Chicago Blackhawks.

Kopitar je z novo vpisano podajo na tekmi proti Anaheimu svoj letošnji strelski izkupiček dvignil na 90 točk, in tako ostaja na šestem mestu med najboljšimi strelci lige.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike