mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.03.2018 10:50:59

Kopitarju rekord, Kraljem pa točka v Winnipegu

Profimedia
Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo po podaljšku izgubilo proti Winnipeg Jets z 1:2. V drugi tretjini je po podaji Anžeta Kopitarja za 1:0 zadel Dustin Brown, Kyle Connor je devet minut kasneje izenačil. Isti igralec je v podaljšku za Winnipeg dosegel tudi odločilni gol.

Kopitar je s podajo dosegel 82. točko, kar je njegov rekord v 12-letni karieri v NHL, tako število točk pa med centralnimi napadalci pri Los Angelesu ni dosegel nihče od Wayna Gretzkyja in leta 1993.

Los Angeles Kings so zdaj na sedmem mestu zahodne konference, v noči na sredo bodo gostovali pri Colorado Avalanche, ki so na lestvici mesto višje.

"Winnipeg je ekipa, ki predvsem na domačem igrišču igra odlično, vedeli smo, da bo težko. In tudi bilo je. Moramo biti zadovoljni tudi s točko in pa tudi z igro, seveda pa je še prostor za napredek. Mislim, da so tri točke v dveh dneh tisto, kar smo potrebovali," je dejal kapetan kraljev Kopitar, katerega ekipa je le dan prej prav tako odigrala podaljšek, s 4:3 je premagala Minnesoto.


Hrušičan je pri izražanju zadovoljstva zagotovo mislil na obrambni del igre, saj se v napadu z le 17 streli na gol ne more pohvaliti. Winnipeg, pri katerem se je z dvema goloma izkazal Connor, drugi na tekmi je bil njegov 27. v sezoni, s čimer je drugi najboljši strelec med igralci, ki v NHL igrajo prvo sezono, je s 44. zmago v sezoni dosegel klubski rekord in bo zagotovo igral v končnici, pred Los Angelesom ima na lestvici 11 točk prednosti. Na njihovo žalost pa je moral zaradi poškodbe na začetku druge tretjine iz igre Patrik Laine, s 43 goli drugi najučinkovitejši igralec lige, kako huda je njegova poškodba, zaenkrat ni znano.

Tekma v Winnipegu je bila edina v sredo z malo doseženimi goli, povsod drugod so ti kar deževali. Los Angeles se lahko veseli novega, šestega zaporednega poraza Dallasa, še enega izmed neposrednih konkurentov v boju za končnico, pred njim ima zdaj tri točke prednosti. Zvezde so s 3:4 izgubile v Washingtonu, za domače je 44. gol v sezoni dosegel Rus Aleks Ovečkin, ki je spet sam na prvem mestu lestvice strelcev. Ruski zvezdnik je dosegel že svojo 602. gol v NHL, s tem se je na 19. mestu najučinkovitejših igralcev izenačil s Fincem Jarijem Kurrijem.

Ovečkina je na tekmi med Edmontonom in Carolino dobro posnemal Nemec Leon Draisaitl, z golom in tremi podajami je bil najzaslužnejši za zmago njegovega Edmontona s 7:3, prav vse gole sta ekipi dosegli v prvih dveh tretjinah. Podoben rezultat kot v Raleighu je bil tudi v Ottawi, kjer je domača ekipa z 2:7 izgubila proti Floridi, pri kateri so si igralci dobro porazdelili delo, posamezniki niso izstopali.

Toronto je na gostovanju pri Tampi, vodilni ekipi vzhodne konference, vodil že s 3:0, a na koncu tekmo izgubil. Za domače se je spet med strelce vpisal tudi Nikita Kučerov, še vedno po točkah najučinkovitejši igralec lige.

Izidi
New York Islanders - Pittsburgh Penguins  4:1
Washington Capitals - Dallas Stars        4:3
Ottawa Senators - Florida Panthers        2:7
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4:3
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche   1:5
San Jose Sharks - New Jersey Devils       6:2
New York Rangers - Columbus Blue Jackets  3:5
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers     3:7
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers   5:4 (kazenski streli)
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings         2:1 (podaljšek)
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)
Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks  4:1
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike