mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.03.2018 08:55:16

Kopitar zgrešil kazenski strel

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so davi v severnoameriški ligi NHL gostovali v Glendalu v Arizoni, kjer so se gostitelji veselili zmage s 4:3 po kazenskih strelih. Anže Kopitar je svojo strelsko statistiko izboljšal z novo podajo.

V dvoboju je sprva vse kazalo na gladko zmage Arizone, ki na lestvici zaseda zadnje mesto. Ta je po golih Claytona Kellerja, Nicka Cousinsa in Christiana Dvoraka v 31. minuti povedla že s 3:0.

A ekipa iz mesta angelov se ni predala. Le 27 sekund po zadnjem prejetem golu je znižal Tanner Pearson, v zadnjem delu pa je z dvema goloma za izenačenje poskrbel Jeff Carter. Pri golu za 3:3 v 58. minuti pa mu je pomagal tudi Kopitar.

V podaljšku se izid ni spremenil, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili srečnejši gostitelji. Ne gre spregledati, da je kazenski strel izvajal tudi Kopitar, a bil tokrat neuspešen.

Alex Goligoski je zadel odločilni gol v peti seriji kazenskih strelov, Adin Hill pa je zatem ubranil poskus Tylerju Toffoliju.



Kralji so po 25 sekundah igre v podaljšku zadeli, vendar so sodniki gol razveljavili po ogledu videoposnetka zaradi prekrška nad vratarjem Arizone.

Na lestvici je Los Angeles trenutno v skupini ekip, ki si z 82 točkami delijo šesto do osmo mesto v zahodni konferenci in ki še vodijo v končnico. Za potrditev oziroma izboljšanje položaja na lestvici bo Los Angeles naslednji točki lovil že v noči na petek, ko v Kalifornijo prihaja ekipa iz Detroita.

Boston je 10 minut do konca rednega dela zaostajal z 1:4 proti Carolini, za nameček so kosmatinci imeli na voljo le štiri zdrave branilce, a jih vse skupaj ni zmedlo. Na koncu so slavili s 6:4, tri gole je dosegel David Pastrnak.

Montreal je s 4:2 premagal Dallas, dvakrat je plošček v gol pospravil Arturri Lehkonen. Dva gola je ob zmagi Ottawe nad Tampo Bayem, najboljšemu moštvu vzhodne konference, s 7:4 prispeval tudi Mike Hoffman. Vodilna ekipa lige Nashville je bila s 3:1 boljši od Winnipega, Calgary z 1:0 od Edmontona, Colorado pa je s 5:1 nadigral Minnesoto. Dva gola je prispeval JT Compher.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike