Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.03.2018 11:28:36

Serena Williams izgubila proti sestri Venus

Profimedia
Vrnitev nekdanje številke 1 ženskega tenisa Američanke Serene Williams v teniško karavano po 14-mesečni odsotnosti z igrišč po porodu prvorojenke se je končala v tretjem krogu domačega teniškega turnirja WTA v Indian Wellsu. Williamsovo je izločila njena starejša sestra Venus Williams v dvoboju, ki je bil onstran velike luže izjemno odmeven.

Šestintridesetletna ameriška zvezdnica je nastopila na svojem prvem turnirju, potem ko je, medtem ko je bila že noseča, lani januarja osvojila odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. To je bil prvi dvoboj zvezdniških sester po finalu lanskega prvenstva v Melbournu, na katerem je bila Serena boljša od 37-letne Venus, zmagovalke sedmih turnirjev za grand slam.

Williamsova je v svoji karieri osvojila kar 23 turnirjev za grand slam v posamični konkurenci ter 72 turnirjev WTA, a je tokrat morala prepustiti zmago starejši Venus, ki je slavila v dveh nizih s 6:3, 6:4. Venus Williams se bo v osmini finala pomerila z Latvijko Anastasijo Sevastovo, ki je izločila Nemko Julio Görges.

To je bil že 29. medsebojni dvoboj sester Williams, dvanajst od teh je dobila Venus. Kar 20 let je moralo preteči, da sta se zvezdniški sestri pomerili že v tako zgodnjih fazah katerega od turnirjev. V drugem krogu sta se udarili povsem na začetku, leta 1998 na odprtem prvenstvu Avstralije, kar je bil njun sploh prvi obračun na velikih turnirjih in po 20 letih je bila znova boljša Venus, ki je takrat prav tako slavila v dveh nizih s 7:6 (4), 6:1.



Serena Williams je 1. septembra povila deklico, ki sta ji z možem Alexisom Ohanianom dala ime Alexis Olympia. Po porodu je imela precejšnje zdravstvene težave in poporodne zaplete, ki bi bili lahko tudi usodni, saj so se ji v pljučih naredili krvni strdki.

Indian Wells je postregel s kar nekaj presenečenji. V moški konkurenci na mastersu ATP serije 1000 je že v drugem krogu izpadel nekdanji prvi lopar sveta, Srb Novak Đoković. Zato pa ni imel nikakršnih težav 36-letni Švicar Roger Federer, ki je po zmagi na OP Avstralije znova številka 1. Federer se je prebil v osmino finala turnirja, na katerem lovi še šesto zmago, potem ko je v tretjem krogu prikazal impresivno predstavo, saj je v dveh nizih Srbu Filipu Krajinoviću prepustil zgolj tri igre.

V osmino finala se je prebila tudi Danka Caroline Wozniacki, zmagovalka OP Avstralije, ki je žilavi Belorusinji Aliaksandri Sasnovič morala oddati en niz. Za četrtfinale se bo udarila z 20-letno Rusinjo Darjo Kasatkino, ki je presenetljivo gladko izločila štiri leta starejšo domačo šampionko Sloane Stephens, zmagovalko lanskega OP ZDA, s 6:4, 6:3.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike