testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 01.11.2017 11:03:03

NHL: zmage za Rangers, Jets in Red Wings

Reuters
V severnoameriški hokejski ligi so bili na predvečer vseh svetih oziroma na noč čarovnic odigrani trije obračuni. Ekipa New York Rangers je na domačem ledu premagala novinca v ligi NHL Vegas Golden Knights s 6:4, moštvo Detroit Red Wings je bilo doma s 5:3 boljše od Arizona Coyotes. Winnipeg Jets so slavili v gosteh pri Minnesota Wild z 2:1.

Letošnji novinec v ligi NHL iz mesta zabave in greha Las Vegasa je na gostovanju v New Yorku doživel še drugi poraz, po ekipi Islanders so bili od zlatih vitezov boljši tudi igralci moštva Rangers.

Rangersi so že takoj na začetku pokazali, da bodo težek nasprotnik. Jimmy Vesey je v tretji minuti zadel za vodstvo domačih z 1:0. Vegas je uspešno odgovoril ter do konca tretjine povedel z 2:1. Najprej je zadel Oscar Lindberg, 39 sekund pred koncem tretjine pa še Reilly Smith.

Druga tretjina se je odvrtela po istem scenariju kot prva. V 22. minuti je Mats Zuccarello poravnal izid na 2:2, v nadaljevanju je Vegas prišel do dveh zadetkov in vodstva 4:2, zadela sta Smith in David Perron. V zadnji četrtini so Rangers povsem zagospodarili v Madison Square Gardnu, ko so izkoristili oba power playa ter zmago zadržali doma.


Najprej je zadel Chris Kreider, nato so bili uspešni Pavel Bučnevič, Mika Zibanejad in Michael Grabner.

Rdeča krila iz Detroita so pred kanadsko turnejo, ki so bo začela v četrtek v Ottawi, odpravila Arizono. Detroit je že ob koncu druge tretjine vodil s 4:1. Zadeli so Gustav Nyquist, Luke Glendening, Anthony Mantha in Dylan Larkin. Kojoti so se vrnili v zadnji četrtini in znižali na 4:3. A podaljška niso izsilili. Izid je poldrugo minuto pred koncem postavil Darren Helm.

Winnipeg je slavil zmago v Minnesoti. Kyle Connor je zadel za vodstvo gostov v osmi minuti. Kar 32 minut je bil izid na tekmi 1:0. V prvi minuti zadnje četrtine je zabil Nikolaj Ehlers za vodstvo 2:0, manj kot štiri minute kasneje je na 1:2 znižal Luke Kunin, a je vratar Winnipega C. Hellebuyck opravil svoje delo ter do konca ubranil nadaljnje poskuse domačih za spremembo izida. Na koncu je zbral 28 obramb, vratar Minnesote Alex Stalock pa je obranil 17 strelov.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so vodilna ekipa pacifiške skupine, bodo znova v pogonu v noči na petek, ko bodo gostili Toronto Maple Leafs.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike