reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bk
bk
0 12.10.2017 08:49:48

Salzburg po srhljivki v šestnajstino finala hokejske lige prvakov

redbull
V torek in sinoči so se odigrale zadnje tekme skupinskega dela v hokejski ligi prvakov, ligi CHL, v kateri igra kar 32 ekip.

V tej to sezono igrajo trije Slovenci – Luka Gračnar (Salzburg), Mitja Robar (KAC Celovec) in Blaž Gregorc (Hradec Kralove). Slednji je zadnje srečanje odigral v torek in se po tem tudi poslovil od tega tekmovanja. Hradec Kralove je gostoval v Švici, Bern ga je premagal s 5:2, na tekmi pa našega branilca ni bilo, ker so se Čehi odločili, da v Švico pošljejo ekipo brez nosilcev igre.


Sinoči sta zadnji srečanji čakali še preostala risa, ki sta bila vse do zadnjega kroga v igri za napredovanje, seveda pa sta morala za to priti do (kakršnekoli) zmage. Daleč od te so bili na koncu Robar in druščina, ki so v Zürichu izgubili z 0:3, naš branilec je moral enkrat na klop za kaznovane.


Veliko bolj napeto pa je bilo v Mozartovem mestu, kjer je Salzburg dolgo časa vodil, vendar pa je nato v dveh power playih na začetku tretje tretjine povsem zamočil in dopustil, da je nemški Wolfsburg takrat prišel do vodstva s 3:2. A to še ni bilo nič. Rdeči biki – Gračnar je branil celo tekmo in obranil 26 oziroma 90 odstotkov strelov –, so v zadnjih minutah rednega dela »udarili« še dvakrat in se veselili zmage s 4:3 ter uvrstitve v šestnajstino finala.

Ta je na sporedu od 31. oktobra oziroma 1. novembra ter pa 7. novembra, v tej pa bodo poleg Salzburga igrali še Tappara, Mälmo, Brno, Zug, JYP, Mannheim, Trinec, Nottingham, Bern, München, Brynas, Frölunda ter Zürich.

Članki iz rubrike