jan dora plestenjak Odkrito.si

Jan Plestenjak zaradi težke operacije v skrbeh

Horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 23. julija

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

fabjan1_E&A (423)r_Foto_Znidarsic Svet24.si

Sanjska poroka Erike Fabjan in njenega odbojkarja ...

Princ Filip Svet24.si

Umrl princ Filip? Kraljica je pobesnela

Shawn Mendes, Hailey Baldwin Najstnica.si

Shawn Mendes se je odzval na zaroko Hailey Baldwin...

Tina Maze Njena.si

Sproščena Tina Maze v kopalkah

bk
bk
0 12.10.2017 08:49:48

Salzburg po srhljivki v šestnajstino finala hokejske lige prvakov

redbull
V torek in sinoči so se odigrale zadnje tekme skupinskega dela v hokejski ligi prvakov, ligi CHL, v kateri igra kar 32 ekip.

V tej to sezono igrajo trije Slovenci – Luka Gračnar (Salzburg), Mitja Robar (KAC Celovec) in Blaž Gregorc (Hradec Kralove). Slednji je zadnje srečanje odigral v torek in se po tem tudi poslovil od tega tekmovanja. Hradec Kralove je gostoval v Švici, Bern ga je premagal s 5:2, na tekmi pa našega branilca ni bilo, ker so se Čehi odločili, da v Švico pošljejo ekipo brez nosilcev igre.


Sinoči sta zadnji srečanji čakali še preostala risa, ki sta bila vse do zadnjega kroga v igri za napredovanje, seveda pa sta morala za to priti do (kakršnekoli) zmage. Daleč od te so bili na koncu Robar in druščina, ki so v Zürichu izgubili z 0:3, naš branilec je moral enkrat na klop za kaznovane.


Veliko bolj napeto pa je bilo v Mozartovem mestu, kjer je Salzburg dolgo časa vodil, vendar pa je nato v dveh power playih na začetku tretje tretjine povsem zamočil in dopustil, da je nemški Wolfsburg takrat prišel do vodstva s 3:2. A to še ni bilo nič. Rdeči biki – Gračnar je branil celo tekmo in obranil 26 oziroma 90 odstotkov strelov –, so v zadnjih minutah rednega dela »udarili« še dvakrat in se veselili zmage s 4:3 ter uvrstitve v šestnajstino finala.

Ta je na sporedu od 31. oktobra oziroma 1. novembra ter pa 7. novembra, v tej pa bodo poleg Salzburga igrali še Tappara, Mälmo, Brno, Zug, JYP, Mannheim, Trinec, Nottingham, Bern, München, Brynas, Frölunda ter Zürich.

Članki iz rubrike