favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 08.10.2017 08:02:00

Šov Kopitarja za zmago Los Angelesa: Domačega vratarja ŠOKIRAL s to mojstrovino (video)

reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so zmagovito odprli novo sezono lige NHL. Po zmagi nad Philadelphia Flyers so kralji premagali še kalifornijskega tekmeca San Jose Sharks s 4:1 in to z obilno pomočjo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Kopitar je bil najboljši igralec tekme z dvema zadetkoma in podajo.

Kopitar je bil podajalec že pri prvem zadetku na tekmi v dvorani SAP Center v San Joseju, ko je pomagal Dustinu Brownu v šesti minuti za vodstvo 1:0. Dobro minuto pozneje so domači morski psi izenačili na 1:1, zadel je Mikkel Bödker, kar pa je bil tudi edini domači gol na tekmi.

Osem sekund pred koncem uvodne tretjine je svoj prvi gol v sezoni vpisal Kopitar za novo vodstvo kraljev. Kapetan ekipe iz Los Angelesa je bil nato uspešen še v drugi tretjini, ko je v 33. minuti za vodstvo s 3:1 ukanil domačega vratarja. Četrti gol na tekmi je padel slabi dve minuti pozneje, ko je končni izid 4:1 dosegel Nick Shore.

"Ta tekma nam je zelo dobro pokazala, kaj želimo doseči in kako želimo igrati. Res je, da nismo izkoristili svojih priložnosti, ko smo imeli premoč na ledu, po drugi strani pa je med nami odlično krožil plošček in če si bomo plošček še naprej tako podajali, si bomo seveda lahko ustvarili ogromno priložnosti," je bil zelo zadovoljen prvi igralec obračuna v San Joseju Kopitar.

"Vedel sem, da imamo še veliko časa, in videl sem, kako se je odprl majhen prostor. Mislil sem si, da je najbolje, da kar streljam in nato razmišljam, kaj bo," je prvi zadetek v sezoni, ki ga je dosegel v izdihljajih prve tretjine, opisal Hrušičan.

V vratih kraljev je bil zelo zanesljiv Jonathan Quick, ki je od 25 strelov domačih hokejistov na vrata kraljev ustavil 24. Z igro je bil zadovoljen tudi novi trener kraljev John Stevens: "Zelo sem zadovoljen s kombinatorno igro in z ustvarjenimi priložnostmi, po drugi strani pa smo bili tudi zelo čvrsti v obrambi. Fantje so upoštevali načrt in takšen je bil tudi scenarij za dober začetek."



Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v zgodnjih urah v četrtek po srednjeevropskem času na domačem ledu, ko bodo gostili Calgary.

Sobotni večer onstran Atlantika je postregel s kar 15 obračuni. Ljubitelji hokeja so lahko največ zadetkov, 13, videli na tekmi v Torontu, kjer so domači Maple Leafs z 8:5 odpravili New York Rangers. Mats Zuccarello je za Rangers vpisal kar štiri točke, zadetek in tri podaje.

Zgodovinski večer je za ruskim zvezdnikom v vrstah Washington Capitals Aleksejem Ovečkinom, ki je pri domači zmagi prestolnikov s 6:1 proti gostujoči ekipi Montreal Canadiens sodeloval s kar štirimi zadetki, pod tri se je vpisal že v prvi tretjini. Pri vseh štirih zadetkih ruskega zvezdnika je bil podajalec rojak Jevgenij Kuznjecov.

Naveza Ovečkin - Kuznjecov je bila zmagovita že na tekmi proti Ottawi (5:4), ko je Ovečkin dosegel svoj prvi hat-trick v sezoni. Z drugim hat-trickom pa se je vpisal v zgodovino, saj se v zadnjih sto letih v ligi NHL ni zgodilo, da bi igralec vpisal zaporedna hat-tricka na uvodnih dveh tekmah nove sezone.

Kapetan ruske hokejske reprezentance Ovečkin je dosegel svoj 19. trojček zadetkov na eni tekmi v karieri, dosežek, s katerim se je v klubski zgodovini izenačil s Petrom Bondro, ter četrti poker golov na eni tekmi.

Izidi
San Jose Sharks - Los Angeles Kings           1:4
(Anže Kopitar: 2 gola, podaja v 20 minutah za LA Kings)
New Jersey Devils - Colorado Avalanche        4:1
Ottawa Senators - Detroit Red Wings           1:2 (kazenski streli)
New York Islanders - Buffalo Sabres           6:3
Washington Capitals - Montreal Canadiens      6:1
St. Louis Blues - Dallas Stars                4:2
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights        1:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers           3:2
Toronto Maple Leafs - New York Rangers        8:5
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning        5:4
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators     4:0
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild          5:4 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets    5:1
Calgary Flames - Winnipeg Jets                6:3
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers           2:3 (podaljšek)
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike