dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

točenje bencina, gorivo Svet24.si

Tako drago nismo tankali od leta 2015

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

cepljenje, cepivo, ošpice Svet24.si

Bo lahko zdravnik izgubil licenco, če nasprotuje ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar Njena.si

Nadiya Bychkova in Miha Vodičar zopet skupaj

Helena Blagne Njena.si

Kdo je postavni spremljevalec Helene Blagne?

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 17.07.2017 10:05:42

Največji up slovenskega hokeja Jan Drozg: Nerad se primerjam z Anžetom

Drago Wernig - TAKA
Redki so slovenski hokejisti, ki jim je uspelo, kar je Janu Drozgu. Pred slabim mesecem in po 11 letih »luknje« je postal šesti hokejist, katerega ime smo zaslišali na naboru lige NHL.

Gre za sijajno priznanje, katerega pravo vrednost in veljavo verjetno poznajo le v hokej vpleteni ljudje. Prvi korak do izpolnitve sanj slehernega hokejista na svetu, je tako za njim.

Najprej smo se usmerili v najbolj pomembno stvar Janovega poletja, tudi življenja. Konec junija je na naboru lige NHL Mariborčana v petem krogu kot 152. izbral Pittsburgh. Presenečenje, ponos, veselje in še kaj, vse to se je v njem mešalo tisti trenutek. "Seveda sem bil vesel. Pa ne samo jaz, tudi moja družina, prijatelji. To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi, za to se trudiš," se je tega velikega trenutka spomnil 18-letni mladenič.

579-26-drozg 1 dw
Drago Wernig - TAKA

Potek nabora v Čikagu je spremljal od doma prek računalnika, za vsak primer. Da bodo izgovorili novo slovensko ime, namreč ni pričakoval. Po SP U-18 so ga sicer Pingvini povabili na uvodni kamp, kjer pa mu niso zaupali nikakršne podrobnosti, dobil ni nobenega namiga o prihodnosti: "Prav nič zgovorni niso bili. Pustijo te čakati v nevednosti. Edino, kar sem nekako vedel, je bilo to, da bo, če bo že kdo izgovoril moje ime, to Pittsburgh."

Zanimivo je to, da Janova pot nekako spominja na tisto Anžeta Kopitarja. Oba sta s 16 leti odšla na Švedsko, oba očeta sta trenerja in sta ju usmerjala od mladih nog, oba sta ime zaslišala na naboru lige NHL. "Da, lahko bi rekli, da imava podobno pot, a se še nerad primerjam z Anžetom, on je številka ena pri nas, mogoče celo na svetu," se je primerjave branil Jan.

CELOTEN POGOVOR Z JANOM DROZGOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike