Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
13.02.2016 07:37:50
Deli članek:

Izjemni Anže Kopitar prva zvezdica razburljivega obračuna (video)

vszi

Los Angeles Kings so v ligi NHL premagal New York Rangers, prvi zvezdnik večera pa je bil nihče drug kot slovenski hokejist Anže Kopitar.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je ponoči blestel na tekmi severnoameriške lige NHL. K zmagi Los Angelesa po podaljšku v gosteh pri New York Rangers s 5:4 je prispeval kar tri zadetke.

Kopitar, ki je igral več kot 23 minut in štirikrat sprožil proti vratom, je zadel za 1:0, 3:3 in 4:4. Odločilni zadetek za zmago je dosegel Tanner Pearson v četrti minuti podaljška. Preostali gol pa je prispeval Marian Gaborik. Newyorčani so bili sicer na odlični poti do še pete zaporedne zmage, v zadnjo minuto rednega dela so se podali z golom prednosti. Toda vsega trideset sekund pred koncem je na sceno spet stopil Gorenjec in s svojim tretjim golom na tekmi poskrbel za podaljšek, v katerem so bili kralji nato in bolj zbrani in bolj srečni. Kopitar je sicer zaznamoval tudi začetek obračuna, prvi gol na tem je namreč zabil že po vsega 33 sekundah.

Posnetek dogajanja na tej razburljivi tekmi si oglejte na tej povezavi.

Na drugih tekmah je Buffalo s 6:4 odpravil Montreal, Carolina je po kazenskih strelih z 1:2 izgubila proti Pittsburghu, Detroit prav tako po kazenskih strelih z 2:3 proti Coloradu, Tampa Bay je po podaljških s 4:3 ugnala Nashville, Florida je doma izgubila proti St. Louisu s 3:5, Arizona pa je s 4:1 odpravila Calgary.