Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.07.2015 09:51:29
Deli članek:

Hokejist pretepel ženo in končal v zaporu

Profimedia

Soigralec Anžeta Kopitarja Slava Vojnov priznal krivdo v primeru nasilja v družini.

Petindvajsetletni branilec Los Angeles Kingsov, ki so ga nedavno suspendirali, Slava Vojnov je v primeru družinskega nasilja priznal krivdo, da je oktobra lani pretepel svojo ženo. Rus je to priznal še preden se je začelo sojenje (prihodnji ponedeljek) ter si s tem vsaj v meri znižal kazen.

Sodišče je Vojnovu vseeno izreklo 90 dnevno zaporno kazen, po tej bo moral eno leto obiskovati delavnico proti nasilju v družini, čaka ga osem ur družbeno-koristnega dela, tri leta pa bo še na pogojni kazni.

Vojnova so obtožili potem, ko je 19. oktobra lani naprej na zabavi za noč čarovnic udaril svojo ženo Marto Varlamovo, kasneje isti večer pa jo v njunem domu v Rodondo Beachu vrgel še ob tla, brcal in jo tudi davil. Po pričanju policistov, katerim se je Marta zaupala v bolnišnici, je Vojnov ženo nato porinil tudi v televizijo, kjer si je razbila glavo, zaradi česar je potrebovala šive.

Varlamova je kasneje zatrdila, da je prepričana, da je mož ni hotel poškodovati in je odklonila pričanja na več zaslišanjih pred začetkom procesa.