Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
01.07.2015 19:26:39
Deli članek:

Richardsa zalotili z veliko količino tablet

Reuters

Poročali, da je Los Angeles prekinil pogodbo s kanadskim napadalcem Mikom Richardsom, zdaj pa zgodba dobiva nove razsežnosti.

Razlogov za prekinitev pogodbe klub ni želel navesti, so se pa s tem v LA-ju znašli na spolzkih tleh, saj mora, ko pride do prekinitve pogodbe, to odobriti liga sama, česar pa še niso storili. Če bi pogodbo odkupili, ne bi bilo težav, a kot kaže, bo zadeva še kar nekaj časa aktualna, preden dobi končno rešitev.
V ozadju se namiguje na salary cap, saj so tega Kralji sprostili za 5,75 milijona dolarjev oziroma 30 milijonov za petletno obdobje, kolikor je trajala pogodba. Če so Kralji kršili pravila, jih bržčas čaka kazen 1,32 milijona dolarjev na leto prihodnjih pet let.

A bržčas ne bo tako. Danes je prišlo do velikega presenečenja in razkritja v tej zgodbi. Richardsa naj bi 17. junija na ameriško-kanadski meji policisti zalotili z nenavadno veliko zalogo močnih protibolečinskih tablet oxycodone, ki se jih dobi le na recept. Hokejista zaradi tega sumljivega dejanja sicer niso aretirali (z njim so opravili samo pogovor) in ga tudi ne bodo kakorkoli kazensko preganjali, je pa Richards s tem kršil pravila pogodbe in naj bi ravno zaradi tega Kingsi s 30-letnim napadalcem prekinili sodelovanje.

Za njegovo srečanje s kanadsko policijo naj bi Kralji izvedeli prejšnji petek, ravno med naborom lige NHL.