Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.10.2024 12:48:18
Deli članek:

Olimpija nocoj po konec kar tri leta dolgega negativnega niza

HKO/Domen Jančič

HK Olimpija Ljubljana po točke lige ICEHL nocoj v Zgornji Avstriji.

Po zadnjih štirih popolnoma zapolnjenih koncih tednov hokejiste Olimpije čaka prvi, ko imajo na sporedu le eno tekmo. Nocoj jih tako edina preizkušnja čaka v Linzu, v nedeljo bodo prosti, a takrat se bodo že pripravljali na prvi tekmovalni torek.

Ta vikend v ligi ICEHL
Petek: Linz – Olimpija Ljubljana (19.15), Fehervar – Val Pusteria, Vienna – VSV Beljak, Graz – Bolzano, Vorarlberg – Innsbruck, Asiago – Salzburg
Sobota: Vienna – Val Pusteria
Nedelja: Linz – Fehervar, Salzburg – KAC Celovec, Asiago – Vorarlberg, VSV Beljak – Graz, Bolzano – Innsbruck

Po zmagi nad vodilnim kolektivom lige ICEHL, Grazem, je vzdušje v slačilnici na Celovški 25 lahkotno. Drugače ne bi niti moglo biti, tretje mesto na lestvici, šest zmag, le dva poraza so razlogi, ki skrbijo za dobro vzdušje.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Zeleno-beli se bodo danes prvič to sezono predstavili v Zgornji Avstriji, kjer se bodo srečali tudi z dvema slovenskima reprezentantoma, Kenom Ograjenškom in Luko Mavrom. Slednja sta se črnim krilom pridružila po katastrofalnem začetku v sezoni, ko je Linz na štirih tekmah prav tolikokrat izgubil, a je v nadaljevanju sezone le našel boljši ritem in je – tudi z večjim prispevkom obeh Slovencev – nanizal tri zmage. Črna krila so se uspela odlepiti od dna lestvice, po sedmih obračunih so na devetem mestu. Nista pa Ograjenšek in Maver edina Slovenca na delu v tem klubu, v vlogi pomočnika trenerja dela tudi Matej Hočevar. Ta bi moral tudi to sezono voditi drugo člansko ekipo, a Linz 2 se je iz lige AHL odjavil potem, ko je za ta projekt zmanjkalo denarja.

Martin Metelko

"Smo spočiti in sveži in pripravljeni na le to eno tekmo, ki nas čaka v petek. Ta teden smo veliko časa namenili igri posebnih situacij, torej power playju in igri z igralcem manj, nadejamo se, da bomo že v petek pokazali korak naprej v tem pogledu. V Linz gremo samozavestno po tri točke," je pred potjo v avstrijsko železarsko mesto samozavestno govoril napadalec Jaka Sodja.

Linz je v zadnjih letih postal velik in še kako boleč trn v peti Olimpije. Zmaji tega kolektiva v zadnjih dveh sezonah niso niti enkrat premagali, kar devet zaporednih zmag proti Olimpiji imajo Linčani! Nazadnje je slovenski prvak Linz ugnal 29. oktobra 2021, pred skoraj tremi leti je Olimpija v Tivoliju zmagala s 3:0.