Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
11.10.2024 17:45:18
Deli članek:

Kapetan Celja Jure Sotlar: Zaslužili smo si več, kot smo dobili Plus

Martin Metelko

Po prvem slovenskem spopadu v ligi AHL smo se pogovarjali s kapetanom zmagovalcev, Juretom Sotlarjem.

Četrtek je prinesel prvi slovenski obračun v alpski ligi, v katerem so s 6:2 slavili Celjani. To je bila zanje velika zmaga, tudi zaradi dejstva, da so rivalom z Jesenic točke odvzeli tako v seštevku za alpsko ligo kot v državnem prvenstvu.

V soboto v ligi AHL
Sij Acroni Jesenice – Cortina (19.30), Val Gardena – Celje (19.30), Zell am See – Merano, Unterland – Sisak, Renon – Vipiteno, Bregenzerwald – Salzburg 2

Celjani so zmagali predvsem na krilih izvrstno razpoloženega vratarja Jakoba Brandnerja in hkrati izredno razpoložene igre v napadu, kjer se je med strelce vpisalo šest različnih hokejistov. Slavje v Celju je bilo veliko, drugače niti ni moglo biti, rumeno-modri še zdaleč niso vajeni premagovati železarjev.

Na prvi pogled rezultat kaže, da smo jih razbili, a …

Četrtkova zmaga je bila velik obliž na rano, ki so jo Celjanom dva dni prej v tekmi državnega prvenstva zadali hokejisti Slavije Junior, ki so v dvorani v Mestnem parku slavili s 4:2.

"To, kar se je zgodilo v torek, se ne bi smelo. Tega se vsi zavedamo. To je bil res velik 'kiks', a ne v smislu, da je uspeh Slavije kaj manjši. Založani so si to zmago zaslužili. Gotovo smo se v torek nekaj naučili, kajti v četrtek se je zgodba obrnila. Mislim, da smo pokazali več ekipne bojevitosti, želje. Igrali smo doma, vemo, da je v Celju tekmecem težko igrati, … To je bila ekipna zmaga, moram pohvaliti našega vratarja, ki je zadnje tekme fantastičen, drži nas v igri. Tako tekmo je užitek igrati. Na prvi pogled rezultat kaže, da smo jih razbili, a mislim, da vsi vemo, da ni tako. Hitro bi se lahko vse obrnilo v drugo smer," je dogodke zadnjega tedna na hitro strnil kapetan Celjanov.