© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.06.2024 10:31:25
Deli članek:

Celjani predstavili prvo novo tujo okrepitev

Martin Metelko

dgdf

Po kopici mladih slovenskih igralcev so pri Siju Acroniju Jesenicah predstavili še enega povratnika v železarsko gnezdo.

Nejc Brus, branilec, ki je zadnji dve leti preživel v tujini (Madžarska in Francija), se prav tako vrača v moštvo iz Podmežakle. Tudi ta 24-letni branilec že dobro pozna novega jeseniškega stratega, Eronen je Brusa namreč pred dvema sezonama treniral pri Dunaujvarosu in ga izpostavil kot enega njegovih takratnih vodilnih igralcev.

MPA

Jesenice 2024/25
Vratar: Žan Us
Branilci: Maj Turšič Sečkar, Ožbe Šlibar, Žiga Urukalo, Tim Dolinar, Dejan Adrović, Nejc Brus
Napadalci: Žan Špari Leben, Tjaš Lesničar, Aljaž Hrobat Plemelj, Erik Svetina, Jaša Jenko, Santeri Sillanpää (Fin), Jakob Pečnik, Olli Valtola (Fin)
Glavni trener: Niko Eronen
Pomočnik trenerja: Aleksander Petrov

Ob Siju Acroniju Jesenicah, vemo, bodo v ligi AHL slovenske barve zastopali še Celjani, kjer prav tako zadnje tedne zlagajo "kocke". V rumeno-modrem dresu bo tako še drugo sezono zapored igral 22-letni in 193 centimetrov visok napadalec Maks Bukovec, ki je lani za Celje igral na 46 tekmah.


Celje 2024/25
Vratarja: Jakob Brandner (Avt), Jaka Gajšek
Branilci: Nik Grahut, Nik Širovnik, Miha Logar, Jakob Bernard
Napadalci: Jure Sotlar, Mikus Mintautiškis (Lat), Ahmet Jakupović, Maks Bukovec, Danil Carkovskji (Ukr)
Glavni trener: Gal Koren

Celjani pa so prestavili tudi prvo novo tujo okrepitev, med varovanci Gala Korena bo tudi 20-letni ukrajinski napadalec Danil Carkovskji. Nekdanji mladi ukrajinski reprezentant je največ časa igral v Estoniji, nekaj izkušenj si je nabral tudi v Latviji, v pretekli sezoni je igral za estonski klub Panter, pri katerem je na 36 tekmah zbral 46 (13 + 33) točk.