roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 05.10.2023 22:17:51

Olimpija se je odlično zoperstavljala favoriziranemu Salzburgu in na koncu ...

Luka Vovk
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 9. kroga lige ICEHL doma izgubili proti Salzburgu z 2:3 (0:1, 0:1, 2:1).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 920, sodniki: Ofner, Trilar (glavna), Puff, Vaczi.
* Strelci: 0:1 Schneider (Raffl, Thaler, 10.), 0:2 Bourke (Thaler, 37.), 1:2 Bičevskis (Kapel, Crnovič, 49.), 1:3 Huber (Bourke, Murphy, 56.), 2:3 Bičevskis (Predan, Gooch, 59.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Salzburg 6.

Ljubljanski hokejisti so sezono lige ICEHL začeli dobro, nato pa doživeli pravi mrk proti Vorarlbergu, ko so izgubili z 1:7. A vtis so popravili že na naslednji tekmi, proti takrat presenetljivo vodilnemu Pustertalu in po boljši predstavi zmagali s 4:2.

Danes jih je na domačem ledu pričakal nov težak preizkus v obliki branilcev naslova in trenutno vodilne zasedbe regionalnega tekmovanja, Salzburga. Zmaji so proti prvakom prikazali dobro predstavo, a tesno izgubili in vpisali četrti poraz v sezoni. Salzburg, osemkratni zmagovalec regionalne lige, medtem ostaja pri zgolj enem porazu po podaljšku in na vrhu razpredelnice.


Gostje s Solnograškega so v uvodu dvoboja prevzeli pobudo in igra se je v veliki meri odvijala pred vrati zmajev, ki so bili nevarni predvsem iz kakšnih protinapadov. Sredi prve tretjine so se Ljubljančani prvič na ledu znašli z igralcem manj, to pa so hipoma izkoristili gostje, zadel je Peter Schneider. Še naprej so na ledu prednjačili Salzburžani, tik ob koncu pa so nevarni postali tudi domačini, a lastnega "power playa" niso izkoristili.

Tudi v nadaljevanju so bili kljub nekoliko mirnejši tekmi podjetnejši gostje, imeli več priložnosti, vse skupaj pa so kronali v začetku 37. minute, ko je bil natančen Troy Wayne Bourke in povišal prednost Salzburga.

V prvi polovici sklepne tretjine so bili zmaji bolj enakovreden tekmec in z lepim zadetkom je prednost v 49. minuti prepolovil Latvijec Maris Bičevskis. A po prejetem golu so gostje spet stopili na plin in slabih pet minut pred koncem obnovili prednost dveh golov, ko je igro z igralcem več izkoristil Mario Huber.

Olimpija je na koncu poskušala brez vratarja, kar se je domačim izplačalo, saj je s svojim drugim golom na 2:3 znižal Bičevskis. Ljubljančani so vztrajali brez vratarja in v zadnjih sekundah skoraj izenačili. Strel Marcela Mahkovca je zadel vratnico, medtem ko je Aljaž Predan 15 sekund pred koncem meril mimo.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v nedeljo gostovali pri madžarskem Fehervarju.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike