evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 21.09.2023 22:56:40

Jeseničani doživeli prvi poraz v novi sezoni alpske lige

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh izgubili s Cortino s 5:6 (2:1, 2:3, 1:2). Za aktualne prvake regionalnega tekmovanja je bila današnja tekma tretja v sezoni, doživeli pa so prvi poraz.

Začelo se je dobro za železarje, ki so v peti minuti zadeli ob številni prednosti, strelec je bil Gašper Seršen. A so domači hitro vrnili z enako mero, za novo jeseniško vodstvo je še v prvem delu poskrbel Žan Jezovšek, a je Cortina nato izenačila v 23. minuti.

Že dve minuti pozneje so domači vodili, ko so dosegli gol z igralcem manj, tako da so bili v drugi tretjini Jeseničani v vlogi zasledovalcev. Za novo izenačenje je poskrbel Miha Logar v 26. minuti, za novo vodstvo pa z drugim zadetkom na tekmi Jezovšek v 32. A je Cortina še pred drugim odmorom spet izenačila.



A tudi v zadnji tretjini se je nadaljeval oster ritem dvoboja. Spet so povedli domači, za novo izenačenje na 5:5 pa je poskrbel mladi jeseniški napadalec Žan Špani Leben v 50. minuti. A so nato zadnjo besedo le imeli domači, 56 sekund pred koncem je v polno zadel Tomasso Traversa za zmago italijanske ekipe.

Pred današnjim dvobojem so Jeseničani v novi sezoni ugnali RST Pellet Celje s 6:1 in mlado ekipo Salzburga s 4:1. Naslednjo tekmo bodo igrali 29. septembra, ko bodo gostili Lustenau.

Značke: hokej, jesenice

Članki iz rubrike