Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 18.04.2023 21:30:01

Jeseničani do prvega zaključnega ploščka za lovoriko v alpski ligi

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na peti finalni tekmi alpske lige na domačem terenu premagali Cortino s 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). Jeseničani so povedli s 3:2 v zmagah in za končno slavje potrebujejo le še eno. Naslednja tekma bo v četrtek v Cortini.

Sij Acroni Jesenice - Cortina 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
* Dvorana Podmežakla, gledalcev 1500, sodniki: Bulovec, Moschen (glavna), Arlič, Fleischmann.
* strelci: 1:0 Larinmaa (Jezovšek, Bohinc, 2.), 2:0 Pance (Blomberg, Urukalo, 7.), 3:0 Ulamec (Jezovšek, Larinmaa, 34.), 3:1 Lacedelli (Parini, Zanatta, 37.), 4:1 Svetina (Pance, Polcs, 49).
* Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 12, Cortina 20.

Slovenska ekipa v drugem najmočnejšem regionalnem tekmovanju je danes naredila velik korak k osvojitvi prvega naslova v alpski ligi. Zdaj imajo Jeseničani tri zmage in potrebujejo le še eno, naslednja priložnost bo že čez dva dni v Italiji.

Potem ko sta ekipi v tem finalu izmenjaje dobivali tekme na svojem ledu (Jeseničani so zmagali s 4:2 in 5:3, Cortina pa s 4:1 in 2:1), se je tradicija letošnje odločilne serije potrdila tudi danes.



A za takšen razplet je bil odločilen že začetek. Po dobri minuti igre je namreč Joonas Larinmaa po podaji Žana Jezovška prvič premagal vratarja Marca de Filippa. Dober uvod je dal domačim krila in že v sedmi minuti so naslednjo nevarno akcijo izkoristili za še en zadetek. Na pravem mestu pred vrati je bil Eric Pance. Ob koncu uvodne tretjine pa bi lahko Žan Jezovšek skorajda že odločil dvoboj, a je iz neposredne bližine, ko je bil vratar Cortine že premagan, zadel le okvir vrat.

Domači so imeli ob koncu tega dela in v začeli druge tretjine na ledu dva igralca več, a prednosti takrat niso izkoristili. So pa nadzorovali potek tekme in onemogočali italijanske napade, v prvih dveh tretjinah so imeli precej več strelov na gol in tudi vratar domačih Antti Karjalainen je imel bistveno manj dela kot tekmec na drugi strani. V 34. minuti pa je danes precej nervozne goste, ki so si nabrali več kazni kot domači, prvič na tekmi še v "power playu" kaznoval Luka Ulamec. Vseeno pa jim lepe prednosti ni uspelo prednosti v zadnjo tretjino, saj so dve minuti pozneje Italijani dosegli prvi gol.

Ta pa ni presekal jeseniške igre. Tudi v zadnjem delu so imeli železarji premoč. Ob novi številčni prednosti so zadeli okvir vrat, je pa nato ob izenačenih močeh na ledu v 49. minuti Erik Svetina povišal vodstvo na praktično neulovljivih 4:1. Tako Cortina ob koncu niti ni poskušala brez vratarja priti do ugodnejšega izida, domači pa so brez težav pripeljali dvoboj do zmage.

Šesta tekma bo 20. aprila v Cortini. Če bodo Italijani izenačili skupni izid v zmagah, bo odločilna sedma nato 22. aprila v dvorani Podmežakla.

Značke: ahl, jesenice, cortina

Članki iz rubrike