Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.03.2023 21:50:59

Hokejisti Jesenic na stežaj odprli vrata v finale alpske lige

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic v polfinalu alpske lige vodijo z 3:0 v zmagah. Danes so na tretji tekmi v domači dvorani Podmežakla premagali Ritten po podaljšku z 1:0 (0:0, 0:0, 0:0; 1:0). Za uvrstitev v finale zdaj slovenska ekipa potrebuje še eno zmago.

Jeseničani so na dobri poti, da ponovijo uvrstitev v finale iz lanske sezone. Takrat so v polfinalu izločili istega južnotirolskega tekmeca. Zdaj za enak podvig potrebujejo še eno zmago.

Gorenjci so sicer dosegli še eno načrtovano zmago v dvoboju z Rittnom, čeprav so se morali danes pred skoraj 900 gledalci za uspeh izjemno potruditi. Gostitelji v prvem delu niso realizirali terenske premoči, v nadaljevanju pa sta bili ekipi zelo izenačeni. O tem priča končno razmerje strelov na gol, ki so ga tesno s 34:31 dobili železarji.


Domače je odrešil šele gol Finca Nikija Blomberga v 63. minuti oz. tretji minuti podaljška. Šestindvajsetletni Finec je zaključil akcijo, ki sta jo pripravila Erik Svetina in Eric Pance.

Slovenska ekipa je sicer v četrtfinalu gladko, po štirih tekmah, premagala zasedbo iz Vipitena (zmagala je s 4:2, 2:0, 3:0 in 2:1 po podaljšku).

Polfinale v alpski ligi poteka na štiri zmage, četrta tekma bo 30. marca na terenu Rittna. Če finalist takrat še ne bo znan, pa so naslednji termini še 1., 4. in 6. april.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike