Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.02.2023 21:52:01

Polom Jeseničanov v Salzburgu

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v četrti tekmi drugega dela alpske lige v skupini master v gosteh izgubili z mlado salzburško ekipo z 0:8 (0:3, 0:4, 0:1). Za Jeseničane je to že tretji poraz v tem delu lige.

Jeseničani so zelo slabo začeli drugi del tekmovanja. V rednem delu so bili prepričljivo najboljši, a so drugi del tekmovanja odprli z dvema porazoma na domačem terenu, šele v tretjem dvoboju so dosegli prvo zmago. V domači dvorani so premagali Ritten z 1:0.

Zdaj imajo dve zaporedni gostovanji, prvo se je danes v Salzburgu končalo s pravim polomom in z daleč najvišjim porazom v sezoni, pa tudi enim najvišjih nasploh v tem tekmovanju. V letošnji sezoni so doslej z najvišjo razliko -3 Jeseničani izgubili takoj na začetku, ko jih je s 5:2 premagal Unterland.

Prva tretjina je bila zelo slaba, domači so terensko premoč brez težav spreminjali v zadetke. Prvega so dosegli ob igralcu več, potem pa dva ob izenačenih močeh na ledu v razmaku le dobrih dveh minut in po prvi tretjini je bil zaostanek že 0:3.


Nič bolje ni bilo v nadaljevanju, četrti gol so železarji prejeli v 22. sekundi druge tretjine. V 32. minuti, ko je bilo na semaforju že 6:0, je v vratih gostov Anttija Karjalainena zamenjal Urban Avsenik, ki je tudi prejel dva gola. Zanimivo pa je, da so bili po strelih na gol celo boljši gostje (30-24), a je pri domačih vse poskuse ustavil Maximilian Wolff.

Pred začetkom današnje tekme so železarji še vodili na lestvici skupine master, tudi po zaslugi petih bonus točk, a so zdaj že tretji. V tej skupini sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega terena v izločilnih bojih.

V jeseniškem klubu so danes sicer razkrili tudi novo okrepitev za nadaljevanje sezone. V petek se bo moštvu pridružil 30-letni finski napadalec Joonas Larinmaa, nazadnje je igral za švedski klub Tranas.

Naslednja tekma železarje čaka v soboto, ko bodo gostovali pri ekipi Unterland Cavaliers. Potem pa bo v regionalnem tekmovanju desetdnevni premor zaradi reprezentančne akcije, Slovenija bo naslednji teden nastopala na turnirju v Bolzanu.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike