nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 22.12.2022 21:56:07

Visok poraz Olimpije s prvaki

Gepa/RedBull
Hokejisti SŽ Olimpije so v zaostali tekmi 9. kroga lige ICEHL izgubili s Salzburgom z 0:7 (0:2, 0:4, 0:1).

Predpraznična dvoboja se nista dobro končala za zeleno-bele. V Linzu so bili Ljubljančani v povsem podrejeni vlogi in jih je še hujšega poraza obvaroval vratar Anthony Morrone. Tokrat razmerje v strelih ni bilo tako močno na strani tekmecev (34-17), a je bil Salzburg zelo učinkovit, predvsem pa je izkoriščal številne kazni na ljubljanski strani.

Že v prvi tretjini so domači prišli do trdnega vodstva, vratar Žan Us je moral dvakrat po plošček v mrežo. Gostje niso bili posebej nevarni, še slabša pa je bila podoba v drugem delu. Najprej so domači ob izenačenih močeh na ledu povišali na 3:0, potem pa v treh minutah dosegli še dva zadetka ob številni prednosti in praktično že na polovici tekme določili dvoboj v svoj prid. Po petem golu je Usa zamenjal Morrone.



V zadnji tretjini so domači spustili ritem in gostom ni bilo treba trepetati, da bodo doživeli najhujši poraz v sezoni. A vseeno se prejeli še en gol, tako da so s porazom z 0:7 izenačili doslej najslabšo predstavo proti Pustertalu, ki je z enakim izidom slavil konec oktobra v Tivoliju. Ljubljančanom pa tokrat ni uspelo doseči niti častnega zadetka.

To je bila zadnja tekma zeleno-belih pred božičnimi prazniki. V naslednjem tednu pa jih čaka zgoščen urnik štirih tekem, v ponedeljek in sredo bodo zadnjič v koledarskem letu igrali doma proti Asiagu in celovški ekipi KAC.

Salzburg - SŽ Olimpija 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Ledena arena, gledalcev 1500, sodniki: Schauer, Sternat (glavna), Seewald, Wimmler.

Strelci: 1:0 Wukovits (Heinrich, Schneider, 9.), 2:0 Wukovits (Meyer, Schneider, 17.), 3:0 Genoway (Raffl, Baltram, 25.), 4:0 Genoway (Meyer, Huber, 32.), 5:0 Schneider (Heinrich, Wukovits, 34.), 6:0 Nissner (Huber, Heinrich, 37.), 7:0 Thaler (Raffl, 55.).

Kazenske minute: Salzburg 2, SŽ Olimpija 16.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike