atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 25.11.2022 22:25:35

Zmaji spet izgubili, a dobili vsaj točko

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije nadaljujejo črno serijo v ligi ICEHL. V 22. krogu so po kazenskih strelih z 2:3 (0:2, 1:0, 1:0; 0:1) izgubili na gostovanju proti Black Wings Linzu.

* Ledna dvorana Lea Linz, gledalcev 2150, sodniki: Hronsky, Konc (oba Avstrija), Zrnić, Snoj (oba Slovenija).
* Strelci: 1:0 Brucker (Kristler, Todd, 9.), 2:0 Lebler (Gaffal, 17.), 2:1 Kalan (Koblar, 40.) 2:2 Dodero (Kapel, Crnovič, 49.).
* Kazenske minute: Black Wing Linz 4, SŽ Olimpija 4.

Ekipi sta v medsebojni obračun vstopili z negativno serijo, obe sta izgubili zadnja dva dvoboja. Letos se med seboj še nista pomerili, če se ne upošteva pripravljalne tekme pred sezono, ki so jo Avstrijci dobili s 6:0. Ta prijateljska tekma pa je bila povsem drugačna kot tokratna, v kateri so bili Slovenci boljši tekmec, glede na prikazano bi lahko osvojili vse tri točke in ne le eno. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 35:25 v korist Olimpije.


Ljubljančani so tekmo začeli podjetno, pokazali, da si močno želijo zmage, Gregor Koblar je imel prvo priložnost, a ni najbolje streljal. Zato pa so bili učinkovitejši Avstrijci, ki so izkoristili prvo številčno premoč na ledu, ko je bil izključen Kristjan Čepon. Z modre črte je streljal Daine Todd, pred vrati pa jo je ploščico v mrežo preusmeril Marco Brucker. Sodniki so gol priznali šele po ogledu posnetka.

Na žalost Olimpije pa to ni bil edini plošček v mreži Žana Usa, domači so po nekaj nevarnih akcijah gostov izkoristili še eno priložnost, ki so jim jo tekmeci ponudili kar sami, in na prvi odmor odšli z vodstvom 2:0.

Slovenski prvaki so bili v drugi tretjini precej boljši tekmec. Imeli so kar nekaj lepih priložnosti za znižanje zaostanka, najlepšo je zapravil Žiga Pance, a razpoloženi vratar Rasmus Tirronen se vse do zadnje minute ni pustil premagati, nato pa je podajo Koblarja izkoristil Luka Kalan.

Premoč Olimpije se je nadaljevala tudi v zadnjem delu, v 49. minuti jo je tudi kronala z zasluženim izenačenjem, strelec je bil Chris Dodero. Po izenačenju so nekoliko bolje zaigrali gostitelji, a izid se ni spremenil, ravno tako ne v podaljšku, tako da so zmagovalca odločili kazenski streli. Edinega je zadel Graham Knott.

Značke: hokej, sž-olimpija

Članki iz rubrike