Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 08.10.2022 22:01:25

Jeseničani nadaljujejo zmagovalni niz

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic nadaljujejo niz zmag v alpski ligi. Danes so v gosteh premagali avstrijsko ekipo Steel Wings Linz s 7:0 (1:0, 1:0, 5:0) in vpisali še šesto zaporedno zmago v tem regionalnem tekmovanju in skupno sedmo. Na osmih tekmah je četa trenerja Gabra Glaviča izgubila samo enkrat.

Že v prvi tretjini današnjega dvoboja proti drugi ekipi Linza so si jeseniški hokejisti ustvarili več priložnosti od nasprotnika. Edini zadetek v tej tretjini je v drugem tako imenovanem "power playu" Jesenic v 11. minuti dosegel Žan Jezovšek.

V drugi tretjini je bil hokej bolj izenačen, a domačini do poravnanega izida niso prišli. Čisto ob koncu druge tretjine pa so Jeseničani z igralcem manj povišali svojo prednost. Šestintrideset sekund pred koncem tretjine je zadel Eric Pance.



V zadnji tretjini so Jeseničani le še potrdili visoko zmago. Najprej so znova izkoristili "power play" oziroma igralca več na igrišču in tokrat zabili kar dvakrat. V 50. minuti je bil natančen Rudolfs Polcs, minuti zatem pa še Jezovšek. Jezovšek je le nekaj trenutkov zatem zadel še svoj tretji gol na tekmi. A zadetkov v vratih Linza še ni zmanjkalo. V 56. minuti je do svojega drugega zadetka prišel še Pance, dobro minuto pred koncem srečanja pa še Polcs, ki je postavil končnih 7:0.

Jeseničani so tako po osmih tekmah na vrhu alpske lige in imajo s tekmo več tri točke prednosti pred Unterland Cavaliers in Cortino. Naslednja tekma hokejiste Jesenic v alpski ligi čaka 21. oktobra proti ekipi Lustenau.

Značke: hokej, jesenice

Članki iz rubrike